SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL CALIFORNIEI

Cancellara şi Cipollini, cîştigătorii zilei

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2008 00:00

Fabian Cancellara, ciclistul eleveţian al echipei CSC, a cîştigat prima etapă din Turul Californiei, devenit astfel primul lider non-american din istoria competiţiei.

 

Fostul cîştigător de Paris-Roubaix a parcurs proba de contratimp (3.4 km) din Palo Alto în 3'51''. Prologul competiţiei a consemnat şi reîntoarcerea lui Mario Cipollini în plutonul mondial, după o absenţă de 3 ani. Rutierul italian de 41 de ani, al controversatei echipe americane Rock Racing, a terminat al 44-lea, cu 17 secunde în spatele lui Cancellara. Totuşi, "Super-Mario" a învins ciclişti puternici precum Oscar Freire (95) sau Paolo Bettini (81).

La finalul probei, Cipollini era foarte entuziasmat: "Mărimea mulţimii m-a surprins cu garda jos. Nu mă aşteptam să îmi aud numele strigat aşa puternic. Sînt foarte mulţumit de forma mea de astăzi".

Turul Californiei reuneşte la start 9 echipe din circuitul ProTour şi rutieri precum Paolo Bettini, Tom Boonen, Fabian Cancellara sau Stuart O'Grady. Etapa din această noapte va avea 156 de km şi se va disputa între localităţile Sausalito (oraşul natal al lui Levi Lepheimer) şi Santa Rosa.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează