SPORTURI  »  CICLISM  »  VESTE

Multiplul campion olimpic a fost diagnosticat cu cancer: „Ultimele luni au fost incredibil de dificile, dar acum sunt bine”

Chris Hoy // foto: Guliver/gettyimages
Chris Hoy // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 21:04 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 21:12

Scoțianul Chris Hoy (47 de ani), de 6 ori campion olimpic la ciclism de pistă, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer. „În prezent mă simt bine, tratamentul merge bine”, i-a asigurat acesta pe fani.

Sir Chris Hoy, campion olimpic în 2004, 2008 și 2012, de 11 ori campion mondial între 2002 și 2012, a trecut prin momente delicate în ultima perioadă. Renumitul ciclist a fost diagnosticat cu cancer, însă asigură că „în prezent mă simt bine”.

Chris Hoy, diagnosticat cu cancer

„Anul trecut am fost diagnosticat cu cancer. Vestea a venit ca un șoc uriaș, având în vedere că nu am avut simptome până atunci. Momentan primesc tratament, inclusiv chimioterapie, care, din fericire, merge bine. Aș vrea să-mi exprim sincera recunoștință față de cadrele medicale pentru grija și ajutorul lor.

De dragul familiei mele, am dorit să păstrez această informație privată, dar, din păcate, mâna mi-a fost forțată”, a scris Hoy pe rețelele de socializare.

„Sunt optimist, pozitiv și înconjurat de iubire, iar pentru asta sunt recunoscător. Așa cum vă puteți imagina, ultimele luni au fost incredibil de dificile. Acum mă simt bine, continui să muncesc, să pedalez și să-mi trăiesc viața în mod firesc.

Urmează un an entuziasmant, mai ales că vom avea Jocurile Olimpice. Abia aștept să mă implic, să mă distrez și să împărtășesc asta cu voi”, a adăugat fostul ciclist.

Și tatăl lui Chris Hoy, David, s-a confruntat cu cancerul. El fusese diagnosticat cu cancer la prostată în 2012, cu puțin timp înainte de Jocurile Olimpice de vară, la care Chris a obținut două medalii de aur.

Chris Hoy a cochetat și cu sporturile cu motor. În 2014 a concurat în British GT Championship, pentru ca doi ani mai târziu să conducă în cea mai celebră cursă de anduranță din lume, Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Mai multe știri din sporturi:

Loredana Toma, două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de la Sofia
HALTERE » CAMPIONATELE EUROPENE
Loredana Toma, două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de la Sofia
„Stejarii” în fața celui mai important meci din grupă, cel cu Portugalia
Rugby Europe Championships
„Stejarii” în fața celui mai important meci din grupă, cel cu Portugalia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează