SPORTURI  »  CICLISM  »  DECIZIE

„,Am 70 de tăieturi pe corp”. Contador s-a operat de Crăciun și a postat o imagine tulburătoare pe Instagram

Alberto Contador
Alberto Contador

Articol de - Publicat sambata, 24 decembrie 2022 18:59 / Actualizat sambata, 24 decembrie 2022 19:19

Fostul ciclist Alberto Contador, în vârstă de 40 de ani, a amânat intervenția chirurgicală cât timp a fost activ. Acum a decis să i se supună și a ieșit din sala de operații plin de bandaje.

O imagine cu mult impact în Spania și nu numai. Contador, câștigător de șapte ori în marile tururi, a difuzat pe rețele sociale un scurt video în care povestește despre intervenția pe care a suportat-o în urmă cu câteva zile. 

Fostul rutier știa că are mai multe acumulări de țesut adipos, cunoscute drept lipoame, în corp, dar nu le-a acordat atenție cât timp a fost activ.

„,Am 70 de tăieturi pe corp”. Contador s-a operat de Crăciun și a postat o imagine tulburătoare pe Instagram
Alberto Contador și imaginea în care aduce cu o mumie egipteană

Alberto Contador, 100 de lipoame, 70 de tăieturi!

S-a decis acum, profitând de liniștea competițională a lunilor decembrie și ianuarie, pentru a merge la cuțit. Iar intervenția nu a fost atât de simplă. 

Medicii i-au recomandat extirparea tuturor lipoamelor, iar acestea nu au fost doar câteva, ci peste 100! În total, 70 de tăieturi pe tot corpul, după cum a declarat chiar Contador, începând cu brațe, apoi tors, abdomen și încheind cu picioarele, acum bandajate complet.

„Am trecut un pic pe la atelier”, a glumit Alberto. Aveam de ceva timp pe lista de așteptare să-mi scot aceste lipoame. Au fost mai mult de o sută”, a precizat el, adăugând că îi va fi dor de bicicletă pentru un timp fiindcă exercițiile fizice îi sunt interzise până la recuperarea totală. 

Retras din ciclism din 2017, spaniolul născut în Pinto, la 20 de kilometri de Madrid, a continuat să străbată mulți kilometri pe bicicletă, menținându-și vie pasiunea. Chiar dacă va avea un Crăciun insolit, măcar se va putea îngriji acasă, apoi se va întoarce la activitățile obișnuite.

7 victoriiîn mari tururi la general are Alberto Contador, două în Turul Franței (2007, 2009), două în Turul Italiei (2008, 2015) și trei în Turul Spaniei (2008, 2012, 2014)

Citește și alte știri din sporturi:

Rafael Nadal, declarat omul anului în 2022 » Un altfel de interviu cu ibericul: „Îmi place vinul, dar în ultima vreme l-am limitat, aproape interzis”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
fotbaluledoarunjoc
fotbaluledoarunjoc  •  24 Decembrie 2022, 20:39

Nici o diferenta fata de Lance Armstrong! Doar ca pe ala l-ati demonizat, iar pe asta l-ati facut mare expert pt Eurosport! D-aia mai bine ma uit la turul Frantei pe ZDF!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close