SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Rafael Nadal, declarat omul anului în 2022 » Un altfel de interviu cu ibericul: „Îmi place vinul, dar în ultima vreme l-am limitat, aproape interzis”

Rafael Nadal, relaxat la un eveniment /   FOTO: Imago Images
Rafael Nadal, relaxat la un eveniment / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 01:30 / Actualizat sambata, 24 decembrie 2022 19:41

Rafael Nadal (36 de ani), fostul lider mondial și câștigător a 22 de trofee de Mare Șlem, în prezent #2 ATP, s-a deschis într-un interviu pentru revista Esquire, cea care l-a declarat omul anului în 2022.

Spaniolul în vârstă de 36 de ani acordă rar interviuri de mare amploare, dar cu prilejul premiului acordat de Esquire, spaniolul a răspuns unor întrebări un pic diferite, vorbind de asemenea și despre succes, retragere și paternitate

Titlul discuției consemnate de Jorge Mayor este: „Nu mă consider un om indestructibil, cu toții cedăm uneori”. Un răspuns la aura pe care o are fostul lider mondial, aceea că este de nezdruncinat.

Rafael Nadal: „Un an foarte bun la nivel profesional”

Rafael Nadal a vorbit despre cum a fost acest sezon pentru el. „Cred că anul în general a fost foarte bun la nivel profesional. Două titluri de Grand Slam nu se câștigă ușor în fiecare an și asta m-a făcut mulțumit din punctul de vedere al rezultatelor. 

Este adevărat că am avut niște accidentări la începutul anului și la jumătatea anului care m-au împiedicat să concurez la alte turnee și m-au ținut acasă mai mult decât mi-am dorit”, a spus el.

Rafa Nadal: „Suntem părinți normali și fericiți”

Apoi a adus vorba despre cel mai fericit moment al anului, venirea pe lume a fiului său

„Nașterea este încă foarte recentă, dar deja simți că ceva s-a schimbat în viața ta și că există o persoană care depinde total de noi. Este un sentiment și o iubire de nedescris. 

De asemenea, vă spun că nu sunt singurul tată din lume și că sunt milioane de tați înaintea mea. Suntem părinți normali și fericiți alături de fiul nostru”.

A fost atins și subiectul retragerii, care părea aproape în acest sezon când au existat multe probleme

„Este clar că dacă accidentările m-ar fi împiedicat să joc cu șanse de câștig, m-aș fi retras. Deocamdată încă vreau să joc, mă bucur de competiție și încă mă văd capabil să concurez și să aspir la titluri. În ziua în care nu voi putea sau nu mai am acea iluzie, atunci da, voi fi aproape de retragere”, a explicat Nadal.

Alegerile surprinzătoare ale lui Nadal 

Rafa a dezvăluit apoi câteva chestii interesante despre viața din afara terenului. În momentele de relaxare între o carte și un film bun îl preferă pe cel din urmă. Între rock, pop, muzică clasică? 

Bunicul meu a fost dirijor la Manacor și mi-a insuflat în copilărie dragostea pentru muzica clasică. Cântărețul meu preferat este Julio Iglesias și ascult reggaeton”. 

Un vin bun, o băutură răcoritoare, doar apă...? „Apa este ceea ce îmi place cel mai puțin, dar ceea ce beau cel mai mult. Îmi place vinul, dar în ultima vreme l-am limitat, aproape interzis, la fel și cu băuturile răcoritoare, la care am fost nevoit să renunț”. 

Rafael Nadal, declarat omul anului în 2022 » Un altfel de interviu cu ibericul: „Îmi place vinul, dar în ultima vreme l-am limitat, aproape interzis”
Rafa Nadal, pe coperta revistei Esquire

Cred că tuturor ne pasă de lumea în care trăim și ne gândim la lumea pe care o vom lăsa în urmă copiilor noștri. Ceea ce fiecare dintre noi trebuie să încerce este să facem cel mai bun lucru posibil care ne afectează direct și să încercăm să fim oameni buni.

-  Rafael Nadal

Caracterizările lui Nadal într-un singur cuvânt

  • Roger Federer- Un fenomen
  • Toni Nadal - Unchiul meu, familia mea
  • Tiger Woods - Idol sportiv 
  • Novak Djokovic - Adversar foarte dur
  • Florentine Perez - Un geniu
  • Mary Perello - Soția mea, mama fiului meu

VIDEO Rafael Nadal și cele mai bune momente din 2022

Citește și alte știri din tenis:

Pleacă din echipa lui Rafael Nadal după 18 ani: „Îi sunt foarte recunoscător pentru toți acești ani de muncă și prietenie”

Irina Begu, despre cazul „Simona Halep”: „Asta e cea mai mare frică a unui sportiv”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (2)
nucu68
nucu68  •  23 Decembrie 2022, 10:57

Omul anului în sport trebuie să fie David Popovici. A stabilit n recorduri mondiale la juniori și seniori. Dar e român și asta spune totul

maradona79
maradona79  •  23 Decembrie 2022, 09:43

Rafael Nadal: „Un an foste bun la nivel profesional” Repetenti, ca de obicei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează