CICLISM    •   TURUL ITALIEI 2018

Colaps pentru Chris Froome în Turul Italiei? Anchetat de doping, tăvălit pe asfalt și la cel puțin două minute de lider: "A fost brutal, dar încerc să fiu optimist"

Chris Froome, foto: reuters

Chris Froome, foto: reuters

Luni, 14 Mai

La două minute și 27 de secunde distanță de compatriotul Simon Yates, Chris Froome, marele favorit din Turul Italiei 2018, ar trebui să fie agitat. Și este.De 4x câștigător de Tur al Franței, Froome luptă să devină primul ciclist după Bernard Hinault, în 1983, care deține toate cele 3 Mari Tururi simultan. Mai mult de atât, Froome încearcă dubla Giro/Le Tour, nemaivăzută de la Marco Pantani, în 1998.

Confruntat cu o anchetă în cazul consumului excesiv de Salbutamol, Froome a început Giro cu speranțe mari, dar s-a văzut tras înapoi cu picioarele pe pământ, după două căzături care i-au lăsat urme vizibile pe partea dreaptă a corpului și zeci de secunde pierdute în etapele importante.

Duminică, în prima bătălie a marilor nume din pluton, Froome a fost desprins ușor de Simon Yates, care este tricoul roz, de Thibaut Pinot și Tom Dumoulin, marii săi adversari. Ce s-a întâmplat?

"Am avut o zi grea, foarte grea. E clar că am avut un start dificil de Giro, a fost brutal, nu am avut deloc forța necesară în picioare. Am încercat să stau cât mai mult cu favoriții, să ajung bine în ziua de odihnă (nr. de azi) și să îmi reevaluez opțiunile. Nu sunt în situația ideală, am pierdut o bucată de timp, dar ăsta e ciclismul. Trebuie să mă uit înainte, să lupt, să iau lucrurile zi cu zi. Mai avem de parcurs un contratimp, mai sunt munții. Simon Yates și Esteban Chaves (nr. ambii de la Mitchelton-Scott) au făcut o cursă extraordinară până acum, merită să fie lideri. Dar nu suntem decât la jumătatea acestui Giro și mai e traseu de parcurs. Rămânem optimiști", a explicat Froome la finalul etapei a noua, citat de cyclingnews.com.

Specialiștii vorbesc despre o strategie a britanicului, care ar fi plănuit să atingă vârful de formă în ultima săptămână din Turul Italiei, atunci când plutonul întâlnește, rând pe rând, munții din Nord.

Clasamanetul general Giro:

1 Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott 37:37:15
2 Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott 0:00:32
3 Tom Dumoulin (Ned) Sunweb 0:00:38
4 Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ 0:00:45
5 Domenico Pozzovivo (Ita) Bahrain-Merida 0:00:57
6 Richard Carapaz (Ecu) Movistar 0:01:20
7 George Bennett (NZl) LottoNL-Jumbo 0:01:33
8 Rohan Dennis (Aus) BMC  0:02:05
9 Pello Bilbao (Spa) Astana 0:02:05
10 Michael Woods (Can) EF Education First-Drapac p/b Cannondale 0:02:25

Comentarii (2 ) Adaugă comentariu

dmarci  •  14 Mai 2018, 16:38

frome seamana tot mai mult cu contador dupa ce a fost prins dopat ,degeaba incearca sa dea drumul masinii de cusut,fara picaturile contra astmului ,e un oarecare....

valiza.epo  •  14 Mai 2018, 09:59

Fara doping Lance Froome este un anonim! La fel ca toata echipa Sky, urmasa celebrei echipe a marelui DOPAT Lance Armstrong!

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase