SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

În urmă cu doi ani a fost la un pas de moarte, acum a câștigat etapa a doua din Turul Franței

Fabio Jakobsen/ foto Imgo Images
Fabio Jakobsen/ foto Imgo Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2022 21:03 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 21:52

Fabio Jakobsen (26 de ani), ciclistul echipei Quick Step, a câștigat etapa a doua din Turul Franței 2022, la sprint.

Este prima victorie a olandezului în cea mai importantă competiție din ciclism, la doi după accidentul din Turul Poloniei, în urma căruia a fost la un pas de moarte.

Halep își întâlnește fana în optimi la Wimbledon: „Mă atrage!” » Noua „regină a frumuseții” din WTA a câștigat astăzi „Ciocnirea stilurilor”
Wimbledon 2022
Halep își întâlnește fana în optimi la Wimbledon: „Mă atrage!” » Noua „regină a frumuseții” din WTA a câștigat astăzi „Ciocnirea stilurilor”

Jakobsen, victorie de etapă în Turul Franței

Fabio Jakobsen a câștigat etapa a doua la sprint, devansându-i pe Wout Van Aert (Jumbo Visma) și Mads Pedersen (Trek Segafredo). Pentru Quick Step, echipa lui Fabio, este a doua victorie de etapă, după ce în contratimpul din prima rundă s-a impus Yves Lampaert.

Etapa a treia, care se va desfășura duminică, va fi pe un traseu fără dificultăți, iar din acest motiv sunt mari șanse ca finalul să se decidă tot la sprint.

Jakobsen, aproape de moarte în 2020

Pe 5 august 2020, Fabio Jakobsen a suferit o accidentare horror. Pe ultimii metri ai sprintului din Katowice, în Turul Poloniei, rutierul olandez s-a izbit violent în barierele de protecție și a fost dus de urgență la spital. Viteza era undeva la 80km/h;

Căzătura lui Jakobsen a fost provocată de compatriotul Dylan Groenewegen, 29 de ani, care a sprintat haotic. Rutierul de la Jumbo-Vista a fost suspendat pentru 9 luni.

Fabio Jakobsen: „Mă sufocam cu propriul sânge. Am fost salvat de un coechipier”

În decembrie 2020, Jakobsen a oferit un interviu cutremurător celor de la Marca, în care își amintea cum se sufoca cu propriul sânge după teribilul accident.

„Coechipierul meu Florian și-a lăsat bicicleta pe gard și a sărit să mă ajute. M-a văzut întins pe asfalt, în mijlocul barierelor dărâmate. Era sânge peste tot. Niciun spectator nu a făcut nimic, fiindcă toți erau în stare de șoc. Florian a observat că mă sufoc cu propriul sânge. 

Nu mă puteam mișca, mi-a citit panica în ochi. Mi-a ridicat din reflex capul, ca să îmi curgă sângele din gură și din gât”, a declarat Jakobsen.

La două zile după accident, Fabio s-a trezit intubat într-un spital de terapie intensivă din Polonia, fără să poată vorbi, înconjurat de 3 medici și de familie, care purta echipament de protecție COVID.

Odată, am văzut cum cineva împinge o masă de aluminiu cu un cadavru pe hol. Mi-am dat seama că sunt într-o unitate în care unii dintre oameni mor. Lucrurile erau serioase. Am fost vizitat și de un preot, de două ori. M-a întrebat dacă poate să stea pe marginea patului, i-am făcut semn că da. A spus câteva rugăciuni în italiană, probabil s-a rugat pentru sănătatea mea, poate îmi aranja un loc în Rai

- Ciclistul Fabio Jakobsen, în 2020

Citește și alte știri de actualitate:

Surpriza anului în tenisul mondial: Iga Swiatek, învinsă după 37 de victorii consecutive! Halep, noua mare favorită de la Wimbledon

Toată arena a început să râdă » Ce a declarat Simona Halep după calificarea în optimi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close