SPORTURI  »  CICLISM  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE MOUNTAIN BIKE

FOTO // România are primul campion european la ciclism din istorie! Vlad Dascălu vrea și la Jocurile Olimpice de la Tokyo

FOTO: Traian Olinici // Vlad Dascălu a cucerit medalia de aur la Campionatul European de mountain bike +3   FOTO
FOTO: Traian Olinici // Vlad Dascălu a cucerit medalia de aur la Campionatul European de mountain bike

Articol de GSP - Publicat luni, 29 iulie 2019 11:19

Vlad Dascălu (21 ani) a cucerit medalia de aur la Campionatul European de mountain bike sub 23 de ani de la Brno (Cehia).

Tânărul a intrat în istorie ca fiind primul român care urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la o competiție majoră de ciclism, după cele cinci titluri mondiale și titlul paralimpic cucerite de către Eduard Novak la paracycling.

Înseamnă foarte mult să câștig acest titlu european, să pot purta acest tricou pe tot restul anului. Traseul a fost destul de greu, concurența mare, am fost aproape în permanență cinci cicliști în față. În ultimele două ture, am rămas doar eu și elvețianul Fillipo Colombo. Am atacat și am ajuns solitar la finiș. Mulțumesc federației care m-a sprijinit în aceste zile la Brno”, a declarat Vlad Dacălu, după cursă.

Unul dintre susținătorii lui Vlad Dascălu este Cătălin Sprânceană, vicepreședintele Federației Române de Ciclism, care, în calitate de team-manager la Dinamo BikeXpert, i-a oferit șansa de a participa la Cupa Mondială în anul 2017.

„Este un rezultat uriaș pentru ciclismul românesc. Vlad a fost în cantonament cu echipa națională la acest concurs, s-a antrenat alături de ceilalți, a mâncat alături de noi, a fost încurajat pe traseu și sigur medalia lui de aur îi va motiva pe toți ceilalți cicliști. Încercăm să obținem calificarea la Jocurile Olimpice, iar Ede Molnar și Lucian Logigan luptă și ei să adune puncte pentru Vlad ceea ce este lăudabil”, a spus Cătălin Sprânceană.

Tânărul ciclist nu se va opri aici. Va participa, în august, la Campionatul Mondial, dar ar putea reprezenta România și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„Este un rezultat istoric, care duce federația română la un alt nivel. Vlad este un exemplu pentru tineri că dacă muncești și crezi în visul tău poti ajunge departe. Noi suntem mental alături de el și ne dorim să reprezinte România la Tokyo în 2020. Încercăm să îl sprijinim, facem toate eforturile pentru a obține un wildcard, în caz că nu obținem ca țară locul direct în calificări. Deși e încă foarte tânăr, cred că Vlad poate obține o clasare în top 15 la Tokyo”, a spus și Eduard Novak, președintele Federației Române de Ciclism.

VEZI ȘI:

TURUL FRANȚEI // Columbia s-a îmbrăcat în galben » Egan Bernal e câștigătorul Turului Franței

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
apoca
apoca  •  29 Iulie 2019, 15:13
Postat de cornelconasu pe 29 Iulie 2019, 11:39

Felicitări ! Orice performanță trebuie lăudată dar în ciclism asta e cam cum e....karting-ul pentru automobilism ! Era mult mai important de exemplu să prinzi podiumul la o cursă clasică de o zi !!!

compari mere cu pere. Nu e ca automobilismul si karting-ul, e ca si cum ai spune ca degeaba esti campion WRC daca n-ai si tu un podium in formula 1

cornelconasu
cornelconasu  •  29 Iulie 2019, 11:39

Felicitări ! Orice performanță trebuie lăudată dar în ciclism asta e cam cum e....karting-ul pentru automobilism ! Era mult mai important de exemplu să prinzi podiumul la o cursă clasică de o zi !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează