SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Giro d’Italia deschide astăzi sezonul celor mai mari tururi cicliste » 200 de zile de competiții în direct și peste 2500 de ore live!

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 mai 2018 14:20

Giro d’Italia promite să fie la fel de palpitant și legendar, deoarece, pentru prima dată în istorie, un Mare Tur va porni din afara Europei. Israelul este țara care găzduiește primele trei etape în lupta pentru Maglia Rosa.

Ediția 101 a Turului Italiei are 21 de etape, însumând 2.546 km cu opt sosiri de etapă montane și doar 44.2 km de contra-timp.

Tom Dumoulin, care anul trecut a devenit primul olandez câștigor al Turului Italiei, încearcă să-și apere titlul, dar se confruntă cu o concurență serioasă din partea lui Chris Froome. Britanicul poate deveni primul rutier de la Bernard Hinault, în urmă cu 35 de ani, care poate deține în același timp titlurile pentru Tour de France, Vuelta a Espana și Giro d'Italia.

Anul acesta, Eurosport va dedica peste 6 ore zilnic Turului Italiei . Cele patru ore în direct dedicate fiecărei etape vor fi acompaniate de două emisiuni zilnice Giro Extra, care vor examina cele mai bune momente ale zilei, dar și cele mai interesante subiecte de discuție, precum și un nou show de două ore – Giro Today – difuzat la ora 21:00 după fiecare etapă.

Producția specială Eurosport dedicată ediției numărul 101 a Turului Italiei, urmează ediției record din 2017, cea care a avut cea mai mare audiență din ultimii 15 ani de acoperire ai evenimentului. Punctul culminant a fost atins la etapa finală cu Tom Dumoulin și Nairo Quintana în prim-plan; audiența înregistrată atunci a fost una record de peste 4,8 milioane de telespectatori – cea mai mare valoare înregistrată vreodată pentru o singură etapă din Turul Italiei la Eurosport.

Comentariul și analiza Eurosport pe parcursul celor 21 etape vor fi susținute de o serie de personalități importante ale ciclismului. Echipa Eurosport îi va avea în componență pe dublul câștigător al Turului Italiei, Alberto Contador (Eurosport Spania), Roberto Vacchi (Eurosport Suedia), Richard Virenque (Eurosport Franța) și Carlton Kirby (Eurosport UK) care vor oferi comentariile și expertiza lor locală fanilor ciclismului. Câștigătorul Tour de France, Juan Antonio Flecha, și Sean Kelly, câștigător a nouă “clasice”, se vor număra și ei printre specialiștii Eurosport.

Cu peste 2.500 de ore de acoperire totală pe parcursul a 200 de zile de ciclism live, de la mai mult de 110 evenimente profesioniste, Eurosport rămâne "Gazda Ciclismului" în Europa în 2018 pentru toți fanii pasionați ai sportului.

"Tom Dumoulin și Chris Froome sunt favoriți principali dar în același timp mă aștept și la o performanță bună a lui Miguel Ángel López de la echipa Astana. Marc Soler poate face lucruri mari la această ediție a Turului Italiei, în timp ce succesul lui David de la Cruz (Team Sky) va depinde de intențiile echipei sale" a declarat expertul Eurosport Alberto Contador despre actuala ediție a Giro.

"Sunt foarte fericit să pornesc pe acest nou drum, sper să învăț cum se desfășoară lucrurile și de cealaltă parte a baricadei și, bineînțeles, să mă bucur de ciclism de calitate"
Contador, despre noul său rol de comentator

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează