SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Început cu căzături și vreme rea » Norvegianul Kristoff e primul tricou galben în 2020

Alexander Kristoff trecând linia de sosire Foto Team Emirates/Bettini Photo
Alexander Kristoff trecând linia de sosire Foto Team Emirates/Bettini Photo

Articol de - Publicat sambata, 29 august 2020 21:19 / Actualizat sambata, 29 august 2020 21:35

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) s-a impus la sprint în prima etapă a Marii Bucle, care la un moment dat a fost neutralizată de rutieri din cauza numeroaselor incidente în pluton cauzate de asfaltul alunecos al drumurilor din jurul Nisei

Tricoul galben în ediția 2020 a Turului Franței a poposit întâi și întâi pe umerii lui Alexander Kristoff. Norvegianul în vârstă de 33 de ani e la a patra victorie de etapă în Marea Buclă, după cele două din 2014 și încă una în 2018. El s-a impus în fața lui Mads Pedersen (Trek Segaredo) și Cees Bol (Sunweb), la capătul unei runde agitate, marcată de căzături pe parcurs și de vremea nefavorabilă. 

Cicliștii chiar au neutralizat întrecerea, tocmai din acestea motive, însă aceasta s-a reluat când mai erau 25 de kilometri din cei 156 ai etapei. Necazurile au revenit însă cu 3 kilometri înainte de finiș, o prăbușire masivă afectând mai mulți rutieri, între care și marea speranță franceză Thibaut Pinot (Groupama-FDJ). Toți cei implicați în căzătură au primit însă același timp ca învingătorul.

„Un vis devenit realitate”

Kristoff nu era cotat cu șanse, el intrând în Le Tour fără rezultate grozave anul acesta. A sprintat însă puternic și i-a lăsat în urma sa pe Pedersen și Bol. „Mereu am visat să port tricoul galben, acum e un vis devenit realitate”, a declarat bucuros la final nordicul, care a urcat țopăind pe podium la final. 

Început cu căzături și vreme rea » Norvegianul Kristoff e primul tricou galben în 2020
Kristoff pe podium, cu mască și cu prețiosul tricou galben


„Nu puteam visa un început mai bun. Avem o echipă de cățărători, nu credeam că vom câștiga sprinturi, sau nu atât de devreme. M-am simțit însă puternic pe ultimii kilometri și, cu linia finală apropiindu-se, am văzut că voi fi primul. O senzație incredibilă, sunt mândru de ceea ce am realizat”, a completat Kristoff. 

Etapa de mâine va avea 186 de kilometri și un traseu desenat tot în împrejurimile Nisei, care cuprinde câteva cățărări provocatoare, între care Col de la Colmiane și Col de Turini, care au fost incluse pe traseu și în 1973, când Eddy Merckx a purtat pentru ultima dată tricoul galben. 

Clasament etapa 1

1. Alexander Kristoff (Nor/UAE Team Emirates)3h46:23
2. Mads Pedersen (Dan/Trek-Segafredo)același timp
3. Cees Bol (Ola/Team Sunweb)același timp
4. Sam Bennett (Irl/Deceuninck-Quickstep)același timp
5. Pete Sagan (Svk/Bora-Hansgrohe)același timp
6. Elia Viviani (Ita/Cofidis)același timp

Citește și alte știri din ciclism

Surpriză la Ineos pentru Le Tour » Fără Chris Froome și Geraint Thomas

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează