SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Surpriză la Ineos pentru Le Tour » Fără Chris Froome și Geraint Thomas

Chris Froome și Geraint Thomas în Turul Franței în 2017 FOTO Guliver/GettyImages
Chris Froome și Geraint Thomas în Turul Franței în 2017 FOTO Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 august 2020 14:32 / Actualizat miercuri, 19 august 2020 17:48

Câștigători a 5 ediții, cei doi cicliști britanici, Chris Froome (4) și Geraint Thomas (1), nu vor participa în acest an în Marea Buclă, ei fiind desemnați căpitani ai echipei Ineos pentru La Vuelta, respectiv Il Giro

Lumea ciclismului se mișcă de câteva săptămâni bune, iar Turul Franței, care debutează pe 29 august, se apropie. De aceea, echipa britanică Ineos a anunțat miercuri rutierii cu care va aborda competiția din Hexagon. Surprinde absența lui Chris Froome, câștigător a Le Tour în 2013, 2015, 2016, 2017, și a lui Geraint Thomas, învingător în 2018. 

Căpitanul formației va fi columbianul Egan Bernal, 23 de ani,  cel care s-a impus în Marea Buclă în 2019. El va fi ajutat pentru a-și trece în palmares un titlu de Andrei Amador, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe. Pavel Sivakov și Dylan van Baarle. „E puțin ciudat fără Geraint și Froomey, dar sunt entuziasmat să văd ce vor face în întrecerile la care vor participa, poate o să merg și eu în Spania, să-l ajut pe Chris. Deocamdată trebuie să mă concentrez pe Le Tour", a spus Bernal. 

Geraint Thomas în Giro, Chris Froome în Vuelta

Geraint Thomas, 34 de ani, va fi liderul formației Ineos în Turul Italiei, 3-25 octombrie, iar Chris Froome, 35 de ani, în cel al Spaniei, 20 octombrie-8 noiembrie. „Geraint are ocazia să-și treacă în palmares și Il Giro, în timp ce Chris, care este o legendă a sportului nostru și un adevărat campion dovedind o ambiție imensă pentru a reveni după accidentul oribil de anul trecut, va avea drept obiectiv La Vuelta, o cursă care-i va da timp să-și recapete forma", a spus Dave Brailsford, managerul echipei Ineos.

176 de cicliștivor participa la ediția din acest an a Turului Franței, care va porni de la Nisa

Citește mai multe știri din sport: 

Simona Halep, în topul câștigurilor pe 2020 » Campioana de la Wimbledon păstrează locul ocupat anul trecut, Osaka e lider

EXCLUSIV Prima gală K1 post-stare de urgență naște controverse aprinse: „O șușanea PNL-istă, suntem revoltați!” » Cum se apără Moroșanu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează