SPORTURI  »  CICLISM  »  ALEGERI

Înfrângere pentru șeful MTS! Alexandru Ciocan, candidatul opoziției, a câștigat președinția Federației de Ciclism

Alexandru Ciocan FOTO: biciclistul.ro
Alexandru Ciocan FOTO: biciclistul.ro

Articol de - Publicat sambata, 13 martie 2021 17:33 / Actualizat sambata, 13 martie 2021 19:23

Noul președinte al Federației Române de Ciclism a fost ales Alexandru Ciocan. El a obținut 47 voturi la Adunarea Generală a FRC.

La alegerile care au avut loc azi au fost trimiși Corpul de Control al ministrului, directorul juridic al MTS și o directoare din MTS. Toți au fost însă scoși din sală prin vot, cu excepția delegatului oficial din partea ministerului.

GSP a scris ieri despre scandalul de la Federația de Ciclism. Un mail anonim trimis la cluburi a acuzat opoziția de vaste ilegalități, în timp ce oficialii arătați cu degetul au vorbit de manipulare și invocă raportul cenzorului pe 2020 pentru a proba abuzurile lui Novak la FRC.

Principalii candidați au fost Alexandru Ciocan și Szabolcs Sebestyen. Primul reprezintă opoziția, celălalt e identificat în fenomen drept omul lui Novak, pe care ministrul ar fi intenționat să-l plaseze la butoanele FRC spre a păstra de la distanță controlul asupra ciclismului românesc. "Dar și pentru a se asigura că se vor șterge urmele la toate nelegiuirile comise la federație", susțineau sursele GSP.

Alexandru Ciocan: program susținut de promovare a ciclismului în țară

Ciocan a fost întrebat de site-ul Ciclism A-Z care ar fi primele acțiuni pe care le va implementa ca președinte: „Un sistem foarte transparent de calificare în echipa națională, un program susținut de promovare a ciclismului în țară, susținerea (chiar și numai verbală) a cluburilor existente în raport cu autoritățile locale, crearea de comisii și subcomisii formate din oameni implicați și cu coloană vertebrală, care să ușureze munca Consiliului de Administrare și, în același timp, să ofere o stare de încredere celor din afară, un program care să ofere stabilitate și continuitate unui copil, cadet, junior, U23, elite. La noi, până acum s-a cam mers după sistemul competiție – semn de întrebare – competiție – semn de întrebare – final de sezon. Avem posibilitatea să schimbăm acest lucru”.

Cine este Alexandru Ciocan

Conform FRC, Alex Ciocan a participat la zeci de Tururi ale României, Turciei, Greciei, Bulgariei, la competiții internaționale, are zeci de titluri de campion național și podiumuri la campionatele naționale, e membru al echipei Giant, organizator de competiții de șosea (Road Grand Tour) și MTB.

CV Alexandru Ciocan

Scandal la federația de ciclism înaintea alegerilor: „Aranjamente individuale și conflicte de interese” vs „Ministrul Novak trebuie să-l tragă la răspundere pe fostul președinte Novak”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
tororosso
tororosso  •  14 Martie 2021, 18:01

Ciclism în România se practica pe vremea lui Martie Ștefănescu , Voicu , Chicomban , Dolete . Erau peste 200 de concursuri / an în România incepând la juniori cu Cupa Orașelor până la Turul României .Turul Clujului , Turul Dobrogei . Cea mai dulce cupă era Cupa Cibo Brașov . Se făcea performanță cu materiale mult mai slabe calitativ ca astăzi și se alergau etape de fond peste 150km , 100 km contratimp echipe și 60km contratimp individual . Mari sportivi ai acelor ani ca Tudor Vasile , Puterici ,Gherea ,Ardeleanu ,Sălăjean frații Suciu . Azi putem fără jenă să numim acest sport (de masă) ca Biciclism cu concursuri aproape inexistente . In vremurile de tristă amintire se făcea sport la toate capitolele , azi tinerii fac sport pe console . Mai este nevoie de FRC ?

cseacseavlez
cseacseavlez  •  13 Martie 2021, 17:52

"Alex Ciocan a participat la ZECI de Tururi ale României, Turciei, Greciei, Bulgariei, la competiții internaționale, are ZECI de titluri de campion național și podiumuri la campionatele naționale"....bai baieti bai...voi aveti ZECI de ***...informativa inainte sa scrieti ineptii...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează