SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

Lance Armstrong, „geniul” dopajului, dezvăluie secretul ca un atlet să NU testeze pozitiv: „E un fel de matematică, se întâmplă în orice sport de anduranță”

Lance Armstrong, foto: captura podcast +31   FOTO
Lance Armstrong, foto: captura podcast

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 10:50 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 13:02

Americanul Lance Armstrong, fostul ciclist care a câștigat 7 Tururi ale Franței - pierdute integral din cauza dopajului sistematic dovedit de agenția americană antidoping -, a explicat cum a reușit să dribleze controalele antidoping toată cariera. 

„Am fost testat de 500 de ori în carieră și niciun rezultat nu a fost pozitiv”. Asta a fost apărarea lui Lance Armstrong pentru toată cariera. Cum a reușit, totuși, fostul ciclist ajuns acum la vârsta de 52 de ani?

Declarații dure în Franța: „El este cel mai mare escroc din istoria sportului, a trișat mai mult decât ceilalți! A cumpărat sistemul!
DOPAJ
Declarații dure în Franța: „El este cel mai mare escroc din istoria sportului, a trișat mai mult decât ceilalți! A cumpărat sistemul!"

Lance Armstrong și metoda de a dribla testele

Într-o discuție cu Bill Maher, americanul a explicat care a fost secretul lui. 

„Nu puteam să mă ascund de test. Dar dacă veneau pentru un test de urină și eu urinam în pahar, rezultatele erau negative. Cum? E simplu. Substanțele pe care le foloseam erau «consumate» de organism până la ora testului. Cea mai importantă substanță ajutătoare pe care o luam, EPO (eritropoetină - care ajuta la oxigenarea sângelui) are o durată de detectabilitate de 4 ore și jumătate”, a explicat Lance Armstrong, citat de bicycling.com

„Cu alte substanțe nu e așa. Poți să fumezi un joint de marijuana, să te duci la muncă pe tractor și să fii detectat după 2 săptămâni, fiindcă substanța are o durată de viață lungă. Cu EPO, care e combustilul pentru ciclism și pentru majoritatea sporturilor de anduranță, aș spune, situația e diferită, fiindcă părăsește foarte ușor organismul, în 4 ore și jumătate. Matematic, nu ai cum să fii prins”, a continuat Lance, care se referă la faptul că o etapă de Turul Franței are, în medie, 4-5 ore, timp în care ciclistul poate fi dopat, dar iese curat la teste. 

Lance Armstrong
Lance Armstrong
Lance Armstrong
Lance Armstrong
Lance Armstrong
+27 FOTO

Care e singurul sport pe care Lance Armstrong l-ar face toată viața

Cu doar 2 etape de Turul Franței rămase în palmares - în 1993 și 1995, Lance Armstrong nu mai este considerat o voce legitimă în niciun sport, fiind banat pe viață din orice competiție profesionistă. 

Dar americanul rămâne unul dintre cei mai curtați foști sportivi din media pentru opiniile și experiența sa. Acum, într-un podcast american care a dezbătut întreaga sa carieră, Lance a vorbit despre sportul pe care îl preferă și de ce. Cât de greu e, de fapt, Turul Franței? Cățărări de 5x cât Everestul, calorii arse cât 200 de BigMacs, spectatori leșinați de la altitudine! 

Armstrong a făcut triathlon atât în juniorat, cât și după căderea sa în dizgrație, la finalul carierei. Triathlonul presupune 3 probe epuizante: înot, ciclism și alergare, disputate pe distanțe variate. Americanul a vorbit despre cum a rămas interesat de înot și ciclism toată viața, dar și despre sportul pe care îl consideră ideal la orice vârstă. Citește mai multe aici. 

ANALIZĂ Cât de greu e, de fapt, Turul Franței? Cățărări de 5x cât Everestul, calorii arse cât 200 de BigMacs, spectatori leșinați de la altitudine! Cursa începe sâmbătă

Marele regret din cariera lui Lance Armstrong: „Eddy Merckx m-a sunat instant: «E o mare greșeală ce ai făcut»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
elgabri
elgabri  •  05 Februarie 2024, 14:11

Cand o sa ne spuna si Simona cum a procedat ??

gorobete
gorobete  •  05 Februarie 2024, 12:35

Egoistul ***!! Și pe simonique nu a vrut să o consilieze!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează