SPORTURI  »  CICLISM  »  INVESTIȚIE

Lance Armstrong și o investiție incredibilă: în ce a băgat 100.000 de dolari și cum i-a "salvat familia" cu un câștig GIGANTIC

Lance Armstrong, în alb, este banat pe viață din orice competiție de ciclism profesionistă, foto: Guliver/gettyimages
Lance Armstrong, în alb, este banat pe viață din orice competiție de ciclism profesionistă, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 decembrie 2018 18:39

Americanul Lance Armstrong spune că procesul privind dopajul pe care l-a avut cu guvernul federal american l-a costat 111 milioane de dolari, deși a plătit doar 5 milioane direct autorităților. O investiție inteligentă din urmă cu aproximativ 10 ani i-a "salvat familia".

Armstrong, 47 de ani, care a fost șters din cărțile de istorie din ciclism după ce a fraudat toate cele 7 victorii din Turul Franței, a explicat că a mizat 100.000 de dolari într-un fond de investiții.

Printre companiile care erau finanțate de acest fond de investiții se număra Uber, celebra companie de tehnologie americană implicată în transport privat.

"L-am cunoscut pe Chris Sacca, care era în acea vreme la Google sau la Twitter și m-am lăsat convins de personalitatea lui puternică (nr. Sacca este unul dintre cei mai inspirați investitori din SUA, a investit în Twitter pe vremea când făcea parte din echipa Google). Câțiva ani mai târziu, prin 2008 sau 2009, a plecat de la compania în care era și a pornit un program de investiții numit Lower Case Capital. Atunci m-a sunat, fiindcă avea nevoie de investitori.

Mi-am zis: tipul ăsta are o superpersonalitate, e foarte deștept, foarte bine conectat, deci de ce nu? Am investit în Chris Sacca. Nici nu știam că a făcut Uber. Avem impresia că vrea să cumpere un pachet de acțiuni Twitter de la angajați sau de la foști angajați. Dar cea mai mare investiție a Lower Case Capital a fost Uber, care pe atunci valora 3,7 milioane de dolari".

Întrebat direct cât i-a adus investiția: 10, 20, 30, 40 sau 50 de milioane, Armstrong a răspuns: "E unul din acele numere. E foarte mult. Mi-a salvat familia".

Americanul povestește că se interesează în continuare de acțiunile Uber, fiindcă între timp a ajuns să îl cunoască personal pe CEO-ul companiei, Dara Khosrowshahi.

68 miliarde de dolarivalorează Uber în acest moment, fiind cel mai valoros start-up din Statele Unite ale Americii

Playtech: Fiica lui Pep Guardiola, apariție INCENDIARĂ la Ibiza! 'Slipul este CAM MIC'! Imagini de senzaţie cu Maria


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează