SPORTURI  »  CICLISM  »  INVESTIȚIE

Lance Armstrong și o investiție incredibilă: în ce a băgat 100.000 de dolari și cum i-a "salvat familia" cu un câștig GIGANTIC

Lance Armstrong, în alb, este banat pe viață din orice competiție de ciclism profesionistă, foto: Guliver/gettyimages
Lance Armstrong, în alb, este banat pe viață din orice competiție de ciclism profesionistă, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 decembrie 2018 18:39

Americanul Lance Armstrong spune că procesul privind dopajul pe care l-a avut cu guvernul federal american l-a costat 111 milioane de dolari, deși a plătit doar 5 milioane direct autorităților. O investiție inteligentă din urmă cu aproximativ 10 ani i-a "salvat familia".

Armstrong, 47 de ani, care a fost șters din cărțile de istorie din ciclism după ce a fraudat toate cele 7 victorii din Turul Franței, a explicat că a mizat 100.000 de dolari într-un fond de investiții.

Printre companiile care erau finanțate de acest fond de investiții se număra Uber, celebra companie de tehnologie americană implicată în transport privat.

"L-am cunoscut pe Chris Sacca, care era în acea vreme la Google sau la Twitter și m-am lăsat convins de personalitatea lui puternică (nr. Sacca este unul dintre cei mai inspirați investitori din SUA, a investit în Twitter pe vremea când făcea parte din echipa Google). Câțiva ani mai târziu, prin 2008 sau 2009, a plecat de la compania în care era și a pornit un program de investiții numit Lower Case Capital. Atunci m-a sunat, fiindcă avea nevoie de investitori.

Mi-am zis: tipul ăsta are o superpersonalitate, e foarte deștept, foarte bine conectat, deci de ce nu? Am investit în Chris Sacca. Nici nu știam că a făcut Uber. Avem impresia că vrea să cumpere un pachet de acțiuni Twitter de la angajați sau de la foști angajați. Dar cea mai mare investiție a Lower Case Capital a fost Uber, care pe atunci valora 3,7 milioane de dolari".

Întrebat direct cât i-a adus investiția: 10, 20, 30, 40 sau 50 de milioane, Armstrong a răspuns: "E unul din acele numere. E foarte mult. Mi-a salvat familia".

Americanul povestește că se interesează în continuare de acțiunile Uber, fiindcă între timp a ajuns să îl cunoască personal pe CEO-ul companiei, Dara Khosrowshahi.

68 miliarde de dolarivalorează Uber în acest moment, fiind cel mai valoros start-up din Statele Unite ale Americii

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează