CICLISM  ·  TURUL FRANȚEI 2018

NIBALI. Pierdere majoră în Turul Franței: Vincenzo Nibali, OUT după o căzătură dură pe Alpe D'Huez!

Vincenzo Nibali părăsește Turul Franței de pe locul 4 la general, foto: reuters
Vincenzo Nibali părăsește Turul Franței de pe locul 4 la general, foto: reuters

Vineri, 20 Iulie 2018

Italianul Vincenzo Nibali, liderul celor de la Bahrain-Merida și unul dintre marii favoriți la victorie în Turul Franței, a abandonat după etapa a 12-a, din cauza unei accidentări prostești, provocate de o combinație de neatenție și îmbulzeală în pluton. 

Cu 3,5 kilometri înaintea liniei de sosire de pe Alpe D'Huez, într-o îmbulzeală generală și prin fumul provocat de niște torțe ale fanilor, Nibali a contrat un atac al lui Chris Froome, dar n-a reușit să își mențină echilibrul și s-a prăbușit pe asfalt!

Mai multe informații după etapă au vorbit despre o posibilă coliziune cu una dintre motocicletele de poliție din caravană, dar italianul în vârstă de 33 de ani nu a oferit nicio informație în acest sens. "Nici eu nu știu exact ce s-a întâmplat", a explicat cel poreclit "Rechinul".

Nibali a reușit să se ridice și să termine perfect etapa câștigată de Geraint Thomas, la doar 15 secunde în spatele britanicului îmbrăcat în galben, dar radiografiile ulterioare la spitalul din Grenoble au arătat că durerile puternice pe care le-a suportat rutierul au fost din cauza unei fisuri de vertebră. "E clar că Nibali nu poate să meargă pe bicicletă pentru 15 zile", au declarat oficialii celor de la echipa Bahrain-Merida

Nibali a abandonat Turul Franței, unul în care era pe locul 4, la două minute și 37 de secunde față de Geraint Thomas.

1 Tur al Franțeiare câștigat Nibali, fiind considerat cel mai bun ciclist italian de după Marco PantaniMiniștri surpriză în Guvernul Orban. Rareş Bogdan şi Raluca Turcan rămân pe dinafară

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
Program TV complet

Liga 1