SPORTURI  »  CICLISM  »  PARIS - NICE / SISTERON - CANNES, 206KM

Orgoliul lui Chavanel

Articol de - Publicat sambata, 15 martie 2008 00:00

Ciclistul francez de la Cofidis, Sylvain Chavanel, a cîştigat etapa a 6-a din Paris-Nice, după un atac fulgerător pe străzile Cannes-ului

Ultima căţărare a zilei, Col du Tanneron, a marcat un atac atipic din partea lui Davide Rebellin ( Gerolsteiner), Damiano Cunego (Lampre) şi Rinaldo Nocentini (Ag2r-La Mondiale), care şi-au propus să îi smulgă cîteva zeci de secunde lui Robert Gesink pe coborîrea spre Mediterană. Rutierul olandez a ramas suprins de grupul coordonat de Rebellin şi a pierdut un minut şi jumătate, neatenţie ce l-a costat "tricoul galben" la finalul etapei. Ciclistul de la Gerolsteiner, care a terminat Cursa Soarelui al doilea anul trecut în spatele lui Contador, a dezvăluit care au fost motivele pentru care a ales o asemenea abordare: "Cunoşteam coborîrea foarte bine şi totul s-a legat pentru mine. Dar nimic nu este hotărît. Sînt la 3 secunde peste Nocentini şi spre ca mîine să am o zi frumoasă".

Evadarea zilei a fost compusă din Sylvain Chavanel, Bobby Julich (CSC) şi spaniolul León Sánchez ( Caisse d'Epargne). Cei 3 au reuşit să ruleze împreună pînă în ultimul kilometru al etapei, atunci cînd francezul a cîştigat etapa după un atac năucitor, profitînd de oboseala de ieri a lui Julich şi de un atac neconvingător al spaniolului. Chavanel a fost foarte emoţionat după sosirea de la Cannes: "Am fost aproape de victorie timp de 3-4 ani la rînd. Aveam o motivaţie foarte puternică. Le-am zis colegilor că mă simt excelent! În ultimul kilometru am reacţionat la atacul lui Sanchez şi m-am hotărît să nu îmi asum niciun risc. Am plecat singur şi am fost foarte puternic. Este cea mai frumoasă Paris-Nice la care am participat!".

Mîine va avea loc ultima etapă din Paris-Nice, cu o buclă tradiţională în jurul oraşului Nice, ce va cuprinde 3 căţărări de categoria I.

Clasamentul etapei:
1 Sylvain Chavanel (Fra) Cofidis 5.00.25 (41.14 km/h)
2 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne 0.02
3 Bobby Julich (USA) CSC
4 Damiano Cunego (Ita) Lampre
5 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner 0.06

Clasamentul general:
1 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner 26.11.31
2 Rinaldo Nocentini (Ita) Ag2r-La Mondiale 0.03
3 Yaroslav Popovych (Ucr) Silence-Lotto 0.48
4 Robert Gesink (Ned) Rabobank 0.51
5 Juan Manuel Gárate (Spa) Quick Step 1.12
6 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne 1.24
7 Gorka Verdugo (Spa) Euskaltel-Euskadi 2.17
8 Carlos Barredo (Spa) Quick Step 2.33
9 Sylvain Chavanel (Fra) Cofidis 2.39
10 Alexander Efimkin (Rus) Quick Step 3.21

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  15 Martie 2008, 20:58

Chiar ca orgoliu.. ;))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează