SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Replica ambiției lui Lance Armstrong » Chris Froome: "Pot să mai cîștig 5 Tururi ale Franței"

Chris Froome în tricoul galben, foto: reuters
Chris Froome în tricoul galben, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 13 august 2015 15:05

Întrebat de BBC dacă ar putea să mai cîștige alte 5 Tururi ale Franței, ajungînd astfel la 7, Chris Froome a fost franc: "De ce nu? Am 30 de ani, alții au cîștigat Tururi și cînd se apropiau de 40, iar eu simt că mai am încă opt sau nouă ani în față ca ciclist".

Cifra de care a întrebat reporterul nu este întîmplătoare. Lance Armstrong a cîștigat 7 Tururi ale Franței, record absolut în competiția din Hexagon, dar a pierdut toate tricourile galbene atunci cînd a izbucnit cel mai mare scandal de dopaj din istorie.

Chris Froome a cîștigat în iulie cel de-al doilea său Tur al Franței. Rutierul lui Sky s-a mai impus și în 2013, atunci cînd a făcut o demonstrație de forță în pluton. Britanicul a fost acuzat în repetate rînduri că își sufocă adversarii cu performanțe inumane, dar a încercat să fie cît mai deschis în fața acuzațiilor.

Nimeni nu a cîștigat mai mult de 5 Tururi ale Franței în carieră. Recordmanii sînt Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain, ultimul fiind singurul ciclist care a reușit să obțină victoriile în mod consecutiv.

 Chris Froome va lua startul în Turul Spaniei, ultimul Mare Tur al sezonului, pe 22 august.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează