SPORTURI  »  CICLISM  »  FURT

Mai mulți români au furat 20 de biciclete ale delegației Italiei la Campionatele Mondiale de ciclism » Unde au fost găsite

Filippo Ganna, Liam Bertazzo, Jonathan Milan şi Simone Consonni (Italia) la Campionatul Mondial de ciclism
Foto: Imago
Filippo Ganna, Liam Bertazzo, Jonathan Milan şi Simone Consonni (Italia) la Campionatul Mondial de ciclism Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 octombrie 2021 13:52 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 22:07

Italia a avut parte de momente neplăcute la CM de ciclism din Franța, după ce în urma unei curse componenții delegației s-au trezit cu bicicletele furate, la o zi după ce au câștigat medaliile de aur.

Pagubele au fost semnificative pentru delegația italiană, o bicicletă costând aproximativ 30.000 de euro. Astfel că, valoarea prejudiciului era una uriașă, peste 600.000 de euro.

Bicicletele, găsite la Vrancea

La o săptămână distanță, bicicletele furate au fost găsite în România, la Vrancea, unde cei care le-au sustras încercau să le vândă. Hoții erau români și aparțineau unei rețele complexe de trafic și consum de droguri, dar și furt calificat.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de mare risc și furt calificat cu consecințe deosebit de grave. În cadrul acțiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare”, a anunțat Poliția Română, potrivit ProTV.

„În fapt s-a reţinut că, în prima parte a anului 2021, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop introducerea în România de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe care ulterior o comercializau persoanelor interesate de pe raza judeţelor Vrancea și Bacău. 

De asemenea, în aceeași perioadă, s-a conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene. Astfel, la data de 23 octombrie 2021, inculpaţii au sustras sustras 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro”, mai precizează autoritățile.

Prinși în momentul când încercau să vândă bicicletele

La data de 28 octombrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au organizat o acțiune pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de mare risc și pentru identificare bunurilor sustrase, de către membrii grupului infracțional, de pe teritoriul altor state. 

În urma acțiunii, polițiștii i-au prins în flagrant delict pe aceștia, în timp ce ar fi încercat să comercializeze o parte din cele 22 de biciclete sustrase din Franța. Ulterior, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, la locuințele și imobilele din județul Vrancea, folosite de persoanele bănuite, fiind identificate și ridicate, în vederea cercetărilor, 21 de biciclete sustrase de pe teritoriul Franței, precum și 8 ecrane interactive, un DVR, 10 telefoane mobile, 2 grame de hașiș, 13.850 de lei și 2.800 de euro. 

În urma analizării materialului probator administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au dispus împotriva celor patru persoane măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă.

-Poliția Română

Citește alte știri de actualitate:

REVOLTĂTOR! Un luptător din UFC, neonazist recunoscut, face declarații halucinante: „Îmi place când ies din casă și mă gândesc că aș putea ucide pe cineva”

Părinții, sfătuiți să scoată certificate de la IML! Ultimele informații despre incidentul grav de la bazinul CS Rapid

Playtech: ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război


Comentarii (2)
1839772066166791
Mario David  •  29 Octombrie 2021, 18:41

Mai lipsea Vasluiul si era totul perfect????

861553623922104
Gigel Borcanel  •  29 Octombrie 2021, 17:42

Articol nesemnat. O minunăție jurnalistică. Vâlcea/Vrancea ce contează? Tot cu V încep.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează