SPORTURI  »  CICLISM  »  SCANDAL

Scandal de proporții în Franța, după publicarea unei caricaturi cu o jurnalistă dezbrăcată: „Nu aveți deloc respect față de femei”

Marion Rousse // foto: Instagram @ rousse_marion +22   FOTO
Marion Rousse // foto: Instagram @ rousse_marion

Articol de GSP - Publicat marti, 08 septembrie 2020 15:04 / Actualizat marti, 08 septembrie 2020 15:47

Ziarul L'Humanite a cauzat un scandal de proporții în Franța după ce a publicat o caricatură cu o fostă ciclistă dezbrăcată care îi ia interviu iubitului său.

Femeia în cauză, Marion Rousse, este consultantă pentru France Tele în timpul Turului Franței. În caricatura publicată, aceasta este aproape complet dezbrăcată și stă pe un pat, intervievându-l pe iubitul său, Julian Alaphilipe, cu care se află într-o relație de mai multe luni.

Indignată de desenul publicat, Marion a lansat un atac dur pe contul personal de Twitter: „Deziluzionată, L'Humanite își poartă numele din ce în ce mai rău. Trebuie să nu aveți deloc respect față de femei pentru a reduce șase ani de consultanță sportivă la televizor la un asemenea nivel”.

L'Humanite, scuze publice și concedieri

Valul de reacție negative stârnit de publicarea desenului a forțat ziarul să șteară postarea în prima fază, pentru ca mai apoi să își ceară scuze public. Caricaturistul și editorialistul care a scris textul asociat desenului nu au fost iertați, aceștia fiind dați afară, informează 20minutes.fr.

„Împărtășim indignarea cauzată de acest desen. A fost șters rapid, fiind împotriva valorilor Humanite, care promovează demnitatea ființelor umane și lupta feministă. O rugăm pe Rousse Marion să ne ierte pentru această lipsă de vigilență”, au scris cei de la L'Humanite.

Mai multe știri din ciclism:

TURUL FRANȚEI. Nans Peters s-a impus în prima etapă din Pirinei, iar favoriții s-au tatonat

Adam Yates pierde tricoul galben în Le Tour, Roglic intră în control înainte de ziua de pauză! Se complică lucrurile la vârf

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
belane
belane  •  08 Septembrie 2020, 17:40
Postat de denieru pe 08 Septembrie 2020, 15:58

deci sa inteleg ca e ok sa faci caricaturi (grobiene de altfel) la adresa unei intregi culturi, religii dar nu e in regula sa desenezi o duduie imbracata foarte sumar intr-un pat ? occidentul e pentru libera exprimare numai cand nu face batjocura propriilor tendinte, respectabile de altfel.

Cand spui ca occidentul este pentru libertatea de exprimare cred ca vrei sa te referi cam la o singura tara - S.U.A. (desi si acolo se duc "batalii" aprige pentru a o limita). U.E. are o atitudine f. favorabila noilor metode de legiferare a libertatii de exprimare dupa conceptul radical de stanga "progresist" de "hate speech". Poate n-ai vazut discursul d-nei Merkel de prin noiembrie (***) demn de RDG-ul anilor '60, poate nu cunosti situatia in Marea Britanie unde exista legi specifice prin care poti fi incriminat legal DE CATRE INSTITUTIILE STATULUI pentru ce comentezi pe retelele de socializare *** inclusiv comentariile cu iz politic sau daca esti pasionat de istoria sec. XX ai grija ce vorbesti in spatiul public si ce subiecte abordezi (asta-i valabil si la noi) - https://fromthetrenchesworldreport.com/countries-living-holocaust-denial-laws/217352 . Si-n Franta se incearca din rasputeri sa se adopte ceva similar (https://www.lawfareblog.com/whats-going-frances-online-hate-speech-law). Gloata grohaie in somn, se uita pe "Netflix" si plateste taxe.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  08 Septembrie 2020, 16:39

Nu va atingeti de femei...mesajul e clar ! Feminismul e la putere !

vladutz13
vladutz13  •  08 Septembrie 2020, 16:05
Postat de denieru pe 08 Septembrie 2020, 15:58

deci sa inteleg ca e ok sa faci caricaturi (grobiene de altfel) la adresa unei intregi culturi, religii dar nu e in regula sa desenezi o duduie imbracata foarte sumar intr-un pat ? occidentul e pentru libera exprimare numai cand nu face batjocura propriilor tendinte, respectabile de altfel.

Depinde si ce implica desenul ala ... e de super prost gust. Practic de ce e dezbracata? de ce are chestiile alea legate de t..e ?? Adica ce ironizeaza ziarul ala? ce vrea sa implice??? Ca o femeie jurnalist are moravuri usoare? ca are nevoie sa se dezbrace ca sa poata lua interviuri??? Naiba stie ce a vrut sa spuna dar nu e nici inteligent, nici satiric, in niciun caz amuzant, e doar penibil...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează