SPORTURI  »  CICLISM  »  RADIOSHACK

Sezon oribil pentru RadioShack: Andy Schleck ratează Turul Franţei!

Andy Schleck (foto: reuters)
Andy Schleck (foto: reuters)

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iunie 2012 17:11

Într-o conferinţă de presă susţinută cu 17 zile înainte de startul Turului Franţei, luxemburghezul Andy Schleck a confirmat zvonurile: "Nu pot să iau startul din Liege"

Turul Franţei pierde unul dintre cele mai mari nume angrenate în lupta pentru tricoul galben. Luxemburghezul Andy Schleck a aflat că accidentarea suferită în Dauphine Libere nu îl va lăsa să ia startul programat în Liege, pe 30 iunie! În acest condiţii, cel mai mic dintre fraţii Schleck se va înscrie, cel mai probabil, în Turul Spaniei, acolo unde va provoca o adevărată ciocnire al titanilor, cu un Alberto Contador proaspăt întors din suspendare.

Accidentarea pe care Andy Schleck a suferit-o în Dauphine Libere poate să încingă atmosfera într-o echipă din ce în ce mai vizitată de ghinion. Luxemburghezul a căzut în contratimpul individual disputat între Givors şi La Clayette, a suferit o lovitură puternică în torace şi pe partea dreaptă a corpului, după care a resimţit durerea pe fiecare căţărare unde a încercat să se menţină alături de favoriţi. Presat de belgianul Johan Bruyneel, directorul sportiv de la RadioShack, Schleck a încercat să termine cursa, prima după o primăvară plină de abandonuri, dar nu a reuşit să-şi atingă obiectivul şi s-a văzut nevoit să se retragă în etapa a şasea. Cu doar cîteva săptămîni înainte, la începutul lunii mai, Andy nu s-a putut antrena din cauza unei accidentări minore la genunchi.

"Am continuat pentru două zile în Dauphine, dar am fost nevoit să abandonez. Mereu am crezut în visele mele, am făcut investigaţii pentru două-trei ore pe zi, dar nimic nu mai mergea. Am luat legătura cu un doctor din Luxemburg, am făcut un RMN şi am primit o lovitură majoră cînd doctorii mi-au arătat fractura din pelvis. A fost un şoc, dar sînt un tip care priveşte în viitor. E cea mai dureroasă accidentare din cariera mea", a explicat Andy Schleck în conferinţa de presă organizată de RadioShack.

Rutierul în vîrstă de 27 de ani a aflat că şi-a atins o vertebră a pelvisului în căzătura din Dauphine Libere, că nu se poate antrena preţ de cîteva săptămîni, iar campania pentru Turul Franţei e ratată. Oficialii. Andy nu poate lupta pentru tricoul galben. Luxemburghezul îşi va îndrepta atenţia spre ultimul Mare Tur al sezonului, Turul Spaniei, acolo unde va da piept cu marele său rival, spaniolul Alberto Contador, cel care revine din suspendarea dictată la începutul acestui an de TAS.

BRUYNEEL VS SCHLECK
Situaţia este destul de complicată în sînul echipei conduse de Johan Bruyneel, "creierul" din spatele celor 7 succese ale lui Lance Armstrong. Dezamăgit de rezultatele avute de noua sa echipă, un mix creat la începutul anului din contopirea echipelor Leopard Trek şi RadioShack, Bruyneel a fost nevoit să le amintească rutierilor săi că "lista pentru Turul Franţei nu e deschisă tuturor".

După ce l-a exilat din Turul Franţei pe Kim Andersen, unul dintre oamenii apropiaţi de familia Schleck, Bruyneel a trecut la atacuri frontale. Frank Schleck a abandonat în Turul Italiei şi a fost acuzat de belgian că nu îndură suficient durerea, Andy a fost muştruluit prin intermediul presei pentru indolenţa de care dă dovadă, iar singurul care a scăpat a fost elveţianul Fabian Cancellara, cel care a ratat Turul Flandrei şi Paris-Roubaix din cauza unei accidentări oribile la claviculă.

Andy Schleck a primit tricoul galben din Turul Franţei 2010, acolo unde a terminat al doilea după Alberto Contador, spaniolul fiind suspendat apoi pentru doi ani după un lung proces privind consumul său de Clenbuterol. În ciuda faptului că traseul din acest an al Turului Franţei nu îl avantaja, Andy a sperat să fie unul dintre protagonişti.

Rutierii preselectaţi de Bruyneel pentru Turul Franţei 2012: Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang, Tony Gallopin, Linus Gerdemann, Markel Irizar, Andreas Klöden, Maxime Monfort, Yaroslav Popovych, Gregory Rast, Hayden Roulston, Andy Schleck, Fränk Schleck, Jens Voigt şi Haimar Zubeldia. E de aşteptat ca Jakob Fuglsang să devină liderul echipei, în absenţa fraţilor Schleck.

Turul Franţei pleacă din Liege, pe 30 iunie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
budur
budur  •  03 Iulie 2012, 22:35

din cate se zvoneste,Andy va ajunge la o echipa germana:Alpecin

pichio
pichio  •  14 Iunie 2012, 11:47

://www.suma-shop.ro/ Casti si accesorii de bicicleta.

zidane92
zidane92  •  13 Iunie 2012, 15:41

te-au ajuns blestemele rasule macar daca nu participa contador bine ca nu va fi nici fetita asta acolo acuma o sa ma uit si eu la tur daca nu participa rasii astia doi de frank si andy sper sa castige cadel e un fel de danciulescu al ciclismului mult prea putin apreciat la cate realizari a avut in sport

Vezi toate comentariile (6)
Comentează