SPORTURI  »  CICLISM  »  TRASEU

FOTO Romsilva a arat traseul pe care urmează să se desfășoare cel mai mare concurs din estul Europei! » Ministrul Mediului: „Este inadmisibil!”

Imagine cu poteca arată de angajații Romsilva.
Foto: Facebook
Imagine cu poteca arată de angajații Romsilva. Foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 13:06 / Actualizat marti, 09 mai 2023 13:52

Tanczos Barna (46 de ani), ministrul Mediului, a reacționat de o manieră fermă, după ce Romsilva a arat mai multe poteci din pădurea Băneasa, acolo unde urmează să aibă loc concursul „Prima Evadare”, cel mai mare concurs internațional de ciclism cross country din estul Europei. 

  • „Prima Evadare” va avea loc pe data de 21 mai 2023

Politicianul a spus că este inadmisibil ca o instituție a statului să pună bețe în roate unui ONG care organizează acest traseu de mai mulți ani în pădurea de la marginea Bucureștiului. Autoritățile s-ar fi folosit de un plug, informează alpinistul Alex Găvan, citat de Hotnews. 

De ce s-a anulat întâlnirea Becali - Burleanu: „Suntem idioții globului!” + Pe cine vrea patronul FCSB la CCA: „Piticania e mai tare decât Vassaras de 1.000 de ori”
FCSB
De ce s-a anulat întâlnirea Becali - Burleanu: „Suntem idioții globului!” + Pe cine vrea patronul FCSB la CCA: „Piticania e mai tare decât Vassaras de 1.000 de ori”

Tanczos Barna, după ce Romsilva a arat mai multe poteci din pădurea Băneasa, înainte de „Prima Evadare”: „Este inadmisibil!”

„Am promis că azi dimineaţă (n.r. marți) mă duc pe traseu şi văd. Ieri (n.r.- luni) a plouat foarte mult şi nu se poate merge cu bicicleta. Am amânat vizita pe teren pentru ziua de joi. 

Joi, între orele 15:00 şi 19:00 o să fiu în pădurea Băneasa pentru a vedea cu ochii mei ce se întâmplă acolo. Este inadmisibil ca Romsilva, indiferent care direcţie silvică, din ce judeţ, să se opună unor activităţi sportive, recreative în pădure. 

De asemenea, este de nedorit că ani de zile să existe un conflict permanent şi foarte urât, din câte am înţeles, că nu ştiam de acest conflict între persoane şi instituţie, ONG-uri, este inadmisibil să existe un asemenea conflict între o instituţie a statului şi un ONG care până la urmă doreşte un lucru frumos, corect, o competiţie sportivă în pădure.

De asemenea, cei care organizează asemenea competiţii trebuie să înţeleagă că anumite reguli trebuie respectate în pădure şi sunt convins că vom găsi o cale de mijloc. Mă voi ocupa personal. 

De altfel, le-am cerut în mod expres săptămâna trecută ca nu cumva cineva să se atingă de potecă. O să mă duc poimâine să văd exact care este situaţia, că azi şi mâine suntem prinşi în foarte multe discuţii legate de activităţile din minister şi nu numai”, a declarat Tanczos Barna, potrivit sursei citate. 

Tanczos Barna: „Buna intenţie a unora este din păcate afectată”

Romsilva a arat traseul pe care urmează să se desfășoare cel mai mare concurs din estul Europei! » Ministrul Mediului: „Este inadmisibil!”
Tanczos Barna, ministrul Mediului. Foto: Facebook

Chestionat dacă pădurea ar putea sau nu să fie afectată în urma organizării unor astfel de competiții, Tanczos Barna a replicat: „Nu pădurea este afectată. Buna intenţie a unora este din păcate afectată. În acelaşi timp, trebuie clarificate şi pe termen mediu, lung şi modalităţile de colaborare. Eu am mai fost pe asemenea cărări şi pe asemenea poteci. 

Chiar îmi place foarte mult să merg în pădure, să alerg în pădure, cu bicicleta mai rar, dar îmi place mult alergarea şi săptămânal alerg kilometri întregi în pădure, pe drumuri forestiere sau pe poteci. 

Este o senzaţie incredibilă şi le recomand tuturor să facă acelaşi lucru, să iasă în pădure, să se simtă bine, să facă mişcare în pădure. Iar dacă în Regia Naţională a Pădurilor sunt persoane care nu înţeleg acest lucru trebuie să îşi schimbe mentalitatea. 

Pădurea este şi pentru cei care vin să se relaxeze, au dreptul la aer curat toţi cetăţenii acestei ţări şi Regia Naţională a Pădurilor trebuie să treacă printr-un proces de schimbare şi din acest punct de vedere”, a mai precizat politicianul. 

FOTO. Poteca arată de Romsilva și reacția alpinistului Alex Găvan

Romsilva a arat traseul pe care urmează să se desfășoare cel mai mare concurs din estul Europei! » Ministrul Mediului: „Este inadmisibil!”

Cazul a fost dezvăluit de alpinistul și ecologistul Alex Găvan. Luni, într-o postare pe facebook, el a publicat imaginea de mai sus și a scris în descrierea ei: 

Dragă Romsilva Ilfov, 

Să ari cu plugul în mai mulți ani fix potecile pe care se desfășoară acest concurs, fix înainte de concurs, așa cum ai făcut-o pe o lungime de vreo 2 km și acum câteva zile, sabotând cu bună știință evenimentul cu doar puțin timp înainte de start și amenințându-i astfel desfășurarea, nu este doar un gest abuziv, ci și ceva care, cu siguranță, nu îți face cinste. 

Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult. Considerăm că atât accesul în pădure pentru recreere, sport sau educație, cât și la toate celelalte daruri pe care pădurea ni le oferă necondiționat și cu infinită generozitate este un drept al nostru fundamental. 

Dragă Romsilva Ilfov, 

Te invităm alături de noi să te bucuri de natură, de oameni de (mult) bine și foarte faini, te invităm și te încurajăm să contribui concret pentru o lume mai bună.

 Îți mulțumesc, te iubesc. 

P.S: traseul competiției Prima Evadare, arat acum câteva zile de către Romsilva Ilfov; 
foto: Platforma civică Împreună pentru Centura Verde

Citește și: 

Fabiano Caruana l-a învins pe Marele Maestru francez Maxime Vachier-Lagrave în 23 de mutări. Toate rezultatele de la Superbet Chess Classic

Fernando Alonso se uita la TV în timpul cursei de la Miami: „Nu venea nimeni din spate, iar aici erau ecrane uriașe”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează