SPORTURI  »  CICLISM  »  PARIS-ROUBAIX

Tom Boonen: "E posibil să fiu cel mai mare ciclist de pavate din istorie!"

Tom Boonen, plin de praf, dar fericit (reuters)
Tom Boonen, plin de praf, dar fericit (reuters)

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 aprilie 2012 01:37

Belgianul Tom Boonen a cîştigat Paris-Roubaix pentru a patra oară în carieră şi a scris o nouă pagină de istorie în cea mai grea cursă clasică.

Rutierul de la Omega Pharma-QuickStep împarte cu Roger De Vlaeminck recordul de victorii, dar este singurul ciclist din istorie care a reuşit de două ori dubla Paris-Roubaix/Turul Flandrei. Într-o nouă duminică perfectă, Boonen a demonstrat nu numai că elveţianul Fabian Cancellara nu este singurul gladiator al plutonului, după ce a lansat furibund o evadare cîştigătoare de 56 de kilometri, dar şi că sprintul nu a rămas singurul său iepure ascuns în jobenul pentru clasice.

"E una dintre cele mai bune zile din cariera mea. Nu mi-a stat gîndul permanent la recorduri, dar după ce am cîştigat în E3 Hareelbeke, am ştiut că sînt în formă bună pentru Turul Flandrei şi Roubaix. Am ştiut că e nevoie de puţin noroc, dar ultimele două-trei săptămîni au fost uluitoare. E a doua mea dublă Flandra/Roubaix şi îmi dau seama că sînt unul dintre cei mai buni, poate cel mai bun, om de pavate din istorie!", a declarat curajos omul care deţine recordul de victorii în cele mai importante monumente pe piatră cubică.

Într-una dintre cele mai surprinzătoare acţiuni văzute în ultimele ediţii de Paris-Roubaix, Boonen a decolat alături de Niki Terpstra, cu 56 de kilometri înainte de velodrom, iar după doar patru borne a început goana solitară spre glorie. În ciuda faptului că în grupul urmăritor se aflau nume importante ca Filippo Pozzato sau Alessandro Ballan, trena de urmărire a fost una confuză, cu oamenii negri ai Sky-ului condus de Juan Antonio Flecha înhămaţi la o trenă ce părea să pedaleze în gol. Boonen şi-a menţinut calmul şi, într-un exerciţiu de contratimp individual cu obstacole, a pus o diferenţă de peste un minut faţă de urmăritori.

"În primii 15 kilometri de evadare am ales să merg cît de economicos pot, pentru a-mi păstra cît mai mult forţele înainte de Carrefour de l'Arbre, unde am dat totul. M-am temut să nu fiu prins de oameni proaspeţi ca Pozzato, dar am aflat că aveam deja un minut şi mi-am păstrat calmul. Nu m-am panicat niciodată. Cu cît eşti mai bătrîn, cu atît te panichezi mai greu", a explicat Boonen.

Dacă învingătorul de acum un an, Johan Vansummeren, a ales să nu piardă timpul şi să îşi ceară prietena de soţie pe velodromul din Roubaix, Tom Boonen şi-a menţinut statutul de burlac şi doar şi-a felicitat propria iubită :D : "Gestul pe care l-am făcut către camera de filmat nu era destinat lui Roger De Vlaeminck, ci prietenei mele. Ea munceşte foarte mult ca să ne organizeze casa din Flandra, avînd în vedere că ne-am reîntors după perioada Monaco, şi ştiam că aproape a murit în faţa televizorului, avînd în vedere că nu a fost în Roubaix. Victoria e pentru ea!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close