SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

VIDEO Faza zilei în Turul Franței » Gest remarcabil al liderului clasamentului general, după ce rivalul Pogacar a căzut în timpul cursei!

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iulie 2022 18:13 / Actualizat joi, 21 iulie 2022 18:30

Ultima etapă din munți din această ediție din Turul Franței a oferit un moment spectaculos între Jonas Vingegaard și Tadej Pogacar, cei doi rutieri care se luptă pentru a câștiga competiția.

În etapa a 18-a (din 21), Vingegaard și Pogacar s-au duelat umăr la umăr pentru tricoul galben, cel al liderului clasamentului general.

Pogacar, campionul din ediția precedentă și marele favorit la un nou triumf, a căzut de pe bicicletă în timpul coborârii, cu 22 de kilometri înainte de finalul etapei.  

VIDEO Gest spectaculos între Vingegaard și Pogacar

După ce a văzut că slovenul a căzut, Vingegaard, liderul clasamentului general, nu a profitat pentru a câștiga timp, ci a făcut un gest remarcabil. A încetinit și a decis să-l aștepte pe Pogacar, care s-a ridicat rapid și s-a urcat înapoi pe bicicletă fără să aibă probleme.

Ulterior, cei doi și-au dat mâna, iar Pogacar i-a mulțumit danezului.

Vingegaard, aproape de succes în Turul Franței 2022

După 17 runde, Vingegaard (25 de ani, de la echipa Jumbo-Visma) are un avans de 2 minute și 18 secunde față de Pogacar (23 de ani, de la echipa UAE Team Emirates).

Danezul are un timp general de 67 de ore, 53 de minute și 54 secunde.

Chris Froome are coronavirus şi s-a retras din Turul Franţei

Britanicul Chris Froome, rutierul echipei Israel-Premier Tech, a anunţat azi că se retrage din acestă ediție a Turului Franței. Acesta a fost a fost testat pozitiv cu coronavirus. 

„Voi pleca acasă. Mă voi deconecta pentru câteva zile şi ulterior mă voi concentra pentru a fi pregătit pentru Vuelta”, a spus Chris Froome. 

Froome, câștigător al Turului Franței în 2013, 2015, 2016 şi 2017, se afla pe locul 26 în clasamentul general.

Citește și: 

Ziua în care Pogačar a pierdut » Opinie despre Turul Franței: „S-a demonstrat acum că până și slovenul poate pierde, dar omul a făcut-o cu sobrietate și fără briz-briz”

Magnus Carlsen nu își va apăra titlul mondial la șah împotriva rusului Ian Nepomniachtchi: „Pur și simplu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
paiazze
paiazze  •  22 Iulie 2022, 11:09

Pogacar, marele favorit? O fi fost acum doua saptamani. Cred ca daca il pun pe autorul articolului astuia sa schimbe foaia la bicicleta se uita in carnetel...

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  22 Iulie 2022, 07:08

E un gest normal. Bravo, Jonas!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Iulie 2022, 05:44

...danezul a castigat ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează