SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

VIDEO + FOTO A scos în stradă mai mulți fani decât Dybala! Imagini fabuloase din Danemarca » Cum a fost primit Jonas Vingegaard, câștigătorul Turului Franței

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 22:55 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 23:11

Danezul Jonas Vingegaard (25 de ani) a sărbătorit triumful din Turul Franței în fața a mii de fani strânși pe străzile din Copenhaga. 

Vingegaard a dat calculele hârtiei peste cap și l-a învins pe marele favorit Tadej Pogacar (23 de ani) într-o ediție epică a Turului Franței. A fost mai bun pe cățărări, victorie inclusiv pe monstruosul Hautacam, a încheiat mai rapid contratimpul individual și a îndepărtat orice dubiu asupra victoriei. 

+2 FOTO

Câștigătorul Turului Franței, petrecere în Copenhaga

Astăzi, Jonas, campionul strunit în hala de procesare a peștelui, a sărbătorit triumful alături de fanii din țara natală. Mii de persoane, unele estimări mai optimiste ale publicațiilor daneze anunțând peste 25.000, i-au scandat numele minute în șir. Mai mulți decât la Roma, unde prezentarea lui Dybala, a scos în stradă aproximativ 10.000 de fani.

Alături de el, pe scenă, au fost iubita și fiica, cele pe care le suna după fiecare final de etapă. „E ceva fantastic. Am rămas fără cuvinte. Chiar nu știu ce să spun”, a fost reacția lui Jonas, vizibil emoționat.

Ultima victorie daneză, la general, în Turul Franței datează din 1996. Bjarne Riis se impunea atunci. Ulterior, ciclistul recunoștea că s-a dopat.

Un Tur al Franței la final: ce s-a remarcat în lupta stelară dintre Tadej Pogacar și Vingegaard
TURUL FRANȚEI
Un Tur al Franței la final: ce s-a remarcat în lupta stelară dintre Tadej Pogacar și Vingegaard

Citește și alte știri din sportul mondial: 

Rapid și CSM București și-au aflat programul din Liga Campionilor » Când începe noul sezon

Promisiunea Irinei Begu, după titlul de la Palermo: „Nu știu câți ani voi mai juca, dar voi încerca mereu să îmi etalez cel mai bun tenis” + Ședință foto specială

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
boreal47
boreal47  •  28 Iulie 2022, 06:39

Este intradevar o performanta sa vii dintr-o tara complet plata ca Danemarca unde cel mai inalt deal,( ca munti nu sunt) are 400 metri attitudinal si sa fii cel mai bun catarator...

matheus9999
matheus9999  •  28 Iulie 2022, 05:51

Cine e Dybala?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează