SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2018

TURUL FRANȚEI. Peter Sagan, fără emoții! Slovacul câștigă a doua sa etapă din Turul Franței

Peter Sagan, foto: reuters
Peter Sagan, foto: reuters

Articol de - Publicat miercuri, 11 iulie 2018 17:12

Campionul mondial Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), 28 de ani, a câștigat etapa a cincea din Turul Franței, după un sprint în ascensiune în care nu a părut să fie supărat de nimeni.

ATENȚIE. Acesta a fost cuvântul de ordine într-o etapă de 204,5 kilometri, cu 5 cățărări de categorie inferioară perfecte pentru ambuscade, între Lorient și Quimper. Cu Atlanticul mereu la o aruncătură de băț, etapa le-a cerut rutierilor atenție la drumurile înguste, precum și la schimbările bruște de direcție ale vântului.  

Cu 353 de etape parcurse în Turul Franței, Sylvain Chavanel, veteranul în vârstă de 39 de ani de la Direct Energie, s-a înhămat la o nouă evadare solitară. Între el și pluton au stat interpuși alți 5 rutieri, foști colegi de evadare, care au acumulat un ecart maxim de 4 minute, însă vigilența vânătorilor de etapă din pluton a obținut regruparea totală în ultimii 12 de kilometri.

Profilul pretențios, puternic vălurit, cu porțiuni lungi de fals plat agasante a scos la iveală echipele favoriților, care au ținut în frâu ritmul din pluton și s-au asigurat că liderii nu au neplăceri. Britanicul Chris Froome a "spart" la mare distanță de sosire, dar a fost readus cu ușurință în pluton, iar Sky s-a infiltrat imediat la trenă, pe care a abandonat-o abia în ultimul kilometru.

Pe rampa de 700 de metri ce ducea spre linia de sosire, primul care a deschis ostilitățile a fost belgianul Philippe Gilbert, care a fost contrat imediat de Sonny Colbrelli și de inevitabilul Alejandro Valverde, însă toți s-au văzut copleșiți de atacul slovacului Peter Sagan. Campionul mondial a făcut totul să pară lejer și a obținut a doua sa victorie din acest Tur, a 10-a în total.

Etapa de mâine va avea aceiași protagoniști. Vor fi 181 km între Brest și Mûr de Bretagne Guerlédan, o ascensiune ascuțită în care favoriții vor încerca din nou să se ferească de accidente și să conserve un clasament general în care Greg Van Avermaet e tricou galben în continuare.

Clasamentul etapei:

1 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe 4:48:06
2 Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain-Merida
3 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors
4 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team
5 Julian Alaphilippe (Fra) Quick-Step Floors
6 Daniel Martin (Irl) UAE
7 Greg Van Avermaet (Bel) BMC
8 Søren Kragh Andersen (Den) Sunweb
9 Andrea Pasqualon (Ita) Wanty-Groupe Gobert
10 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida

Clasamentul general:

1 Greg Van Avermaet (Bel) BMC 18:22:00
2 Tejay van Garderen (USA) BMC  0:00:02
3 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors 0:00:03
4 Geraint Thomas (GBr) Sky 0:00:05
5 Julian Alaphilippe (Fra) Quick-Step Floors 0:00:06
6 Bob Jungels (Lux) Quick-Step Floors 0:00:09
7 Tom Dumoulin (Ned) Sunweb 0:00:13
8 Søren Kragh Andersen (Den) Sunweb 0:00:13
9 Rigoberto Uran (Col) EF Education First-Drapac p/b Cannondale 0:00:37
10 Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:00:52

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close