SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ROMÂNIEI

VIDEO Turul României la ciclism: program complet, când va avea loc și cine participă » Covaliu și Lipă, printre susținători: „Prima diplomă la un concurs de triciclete”

Articol de , - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 15:11 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 16:31

Turul României va avea loc în perioada 4-10 septembrie și va aduna la start 25 de echipe și 150 de rutieri. Întrecerea debutează pe 4 septembrie la Suceava. În total, 935 de kilometri vor avea de parcurs rutierii în ediția din acest an a Turului României.

Ziua 1 va debuta la Suceava în acest an, apoi traseul va merge pe ruta Gura Humorului - Durău - Bicaz - Piatra Neamț. 

Etapa a II-a e programată pentru Piatra Neamț - Moinești - Onești - Adjud - Focșani, apoi se va pleca pe ruta Focșani - Brăila - Pod Brăila - Măcin - Valea Teilor - Tulcea.

Penultima etapă este programată pe traseul Tulcea - Hârșova - Giurgeni - Fetești - Roseti - Călărași. 

Iar etapa finală va fi la București, în jurul Palatului Parlamentului.

Turul României la ciclism: program complet, când va avea loc și cine participă » Covaliu și Lipă, printre susținători: „Prima diplomă la un concurs de triciclete”
Traseul complet al Turului României

Programul complet al ediției din acest an

  • Prolog: Suceava (4 septembrie)
  • Etapa 1: Suceava - Gura Humorului - Durău - Bicaz - Piatra Neamț (5 septembrie)
  • Etapa 2: Piatra Neamț - Moinești - Onești - Adjud - Focșani (6 septembrie)
  • Etapa 3: Contratimp individual (7 septembrie)
  • Etapa 4: Focșani - Brăila - Pod Brăila - Măcin - Valea Teilor - Tulcea (8 septembrie)
  • Etapa 5: Tulcea - Hârșova - Giurgeni - Fetești - Roseti - Călărași (9 septembrie)
  • Etapa 6: București (10 septembrie)

„Unul dintre cele mai importante evenimente sportive din România”

Cătălin Sprînceană, președintele FR Ciclism, a prezentat întregul traseu și a precizat că „Turul României este unul dintre cele mai importante evenimente sportive din România și unul dintre cele mai bătrâne”. 

Acesta s-a referit la faptul că „turul își are sorgintele în 1910 atunci când un club de pasionați au fondat Turul Munteniei, o competiție care pleca din București, trecea prin Târgoviște și ajungea la Sinaia”.

Până în prezent, 22 de echipe profesioniste au confirmat prezența la startul din Suceava. Printre acestea se numără echipe continentale, procontinentale și naționale din Noua Zeelandă, Austria, Germania, Canada, SUA, Olanda, Polonia, Danemarca, Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria dar și o echipă din Japonia, aflată pentru prima dată în România.

Mihai Covaliu: „Prima mea diplomă, la un concurs de triciclete”

La evenimentul de prezentare al Turului României a participat și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Nu știu dacă știți că sunt un mare susținător al ciclismului, iar prima mea diplomă din cariera mea de sportiv amator a fost la grădiniță la un concurs de triciclete. Atunci am câștigat prima mea diplomă, după au urmat multe altele. Sunt printre susținătorii și fanii cei mai înfocați ai ciclismului”, a declarat Covaliu.

Turul României la ciclism: program complet, când va avea loc și cine participă » Covaliu și Lipă, printre susținători: „Prima diplomă la un concurs de triciclete”
Poză de grup de la lansarea Turului României 2023

Elisabeta Lipă: „Credeți că n-am avut picioare tumefiate?”

Conferința a fost găzduită de Casa Olimpică, unde a fost prezentă și Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport. Aceasta și-a amintit de copilărie și a povestit episoade neștiute.

De mic copil am avut treabă cu bicicleta! Credeți că n-am avut picioare tumefiate? Rupte, slavă Domnului!, nu. De mică mi-a plăcut sportul și fiind un copil energic mi-am canalizat energia către lucruri constructive. Am făcut atletism, baschet, apoi am ajuns la canotaj”, a declarat Lipă.

Acest tur este și despre despre promovarea țării noastre pe canale internaționale. Îmi doresc și alte discipline sportive să promoveze România
Elisabeta Lipă, președinte Agenția Națională pentru Sport

Mai mult pentru a încuraja mersul pe bicicletă, dar și ciclismul profesionist, Turul României va fi completat și anul acesta de curse pentru micii amatori în fiecare dintre orașele traversate de plutonul profesionist. Potrivit organizatorilor, peste 2000 de copii au participat anul trecut la cursele dedicate, cea mai mare prezență fiind înregistrată în București.

Citește și:

Elisabeta Lipă, noua șefă a Sportului românesc, intervine în problema legată de stadionul Steaua: „Nu e un bun propriu. Toate bazele trebuie deschise”
STADION
Elisabeta Lipă, noua șefă a Sportului românesc, intervine în problema legată de stadionul Steaua: „Nu e un bun propriu. Toate bazele trebuie deschise”
Cătălin Popa și Horia Mladinovici au picat astăzi testele fizice! Sunt suspendați automat 4 etape de către CCA și riscă retrogradarea
ARBITRAJ
Cătălin Popa și Horia Mladinovici au picat astăzi testele fizice! Sunt suspendați automat 4 etape de către CCA și riscă retrogradarea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
papora
papora  •  05 Iulie 2023, 20:30

Asta e turul "şoldovei" nu al României....

10geo
10geo  •  05 Iulie 2023, 16:12

E un progres sa avem un articol despre Turul Romaniei! Sper sa faceti un articol si dupa fiecare etapa, in ultimii ani trecea concursul si un cuvant nu gaseam. Chiar o transmisiune in direct a intregii curse cred ca ar fi la fel de urmarita in Romania ca si Turul Frantei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează