SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ACCIDENT

Au trecut 9 ani de la accidentul teribil al lui Michael Schumacher: „E aici, dar într-un mod diferit”

Imagine de arhivă cu familia Schumacher și Jean Todt / Sursă foto: Guliver/Getty Images +35   FOTO
Imagine de arhivă cu familia Schumacher și Jean Todt / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 29 decembrie 2022 20:55 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 22:16

Pe 29 decembrie 2013, în urmă cu fix 9 ani, fostul mare pilot Michael Schumachr, acum în vârstă de 53 de ani, a suferit un grav accident în timp ce se afla la schi.

Schumacher a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la spitalul din Grenoble. A fost transferat pe 16 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne. A fost externat pe 9 septembrie 2014 și până în prezent a fost tratat în locuința lui, păstrându-se secrete informațiile despre starea lui.

Corinna Schumacher: „Michael este aici, dar într-un mod diferit”

Soția lui Michael Schumacher dezvăluia anul trecut că fostul campion mondial încă se luptă pentru recuperarea leziunilor cerebrale cauzate accidentul la schi și că este „aici, dar diferit”.

„Sigur că mi-e dor de Michael, în fiecare zi. Nu doar mie îmi este dor de el, ci şi copiilor, întregii familii, tatălui lui şi tututor celor apropiați lui. Tuturor le este dor de Michael. El este aici, într-un mod diferit, dar este aici și cred că asta ne face să găsim putere”, spunea Corinna, în documentarul Netflix dedicat septuplului campion mondial din „Marele Circ”

De la accidentul suferit în 2013, informațiile despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher au fost rare, mai ales din partea familiei.

Michael Schumacher a avut o carieră glorioasă

21 de ani, cu 4 sezoane de pauză, între 2006 și 2010, a durat cariera lui Michael în Formula 1. A debutat în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, și s-a oprit în 2012, în Brazilia.

Prima victorie a obținut-o tot în Belgia, la doar un an de la debut. Au urmat altele 90, 7 titluri de cel mai bun pilot din lume, 155 de podiumuri și 68 de plecări de pe prima grilă de start. Schumacher a început la Jordan, a continuat la Benetton și a cunoscut măreția la Ferrari.

Neamțul are în CV distincții impresionante. În aprilie 2002, datorită contribuțiilor aduse sportului și datorită implicării active în colectarea de fonduri pentru copiii nevoiași, a fost numit Campion UNESCO al sportului, intrând într-o galerie selectă de 9 persoane, printre care se mai numără Sergey Bubka, Justine Henin sau brazilianul Pele.

Schumacher are în palmares și două titluri de cel mai mare sportiv al anului, în 2002 și 2004. A mai fost nominalizat în 2001, 2003, 2005 și 2007.

Fotografii spectaculoase din cariera lui Michael Schumacher

+31 FOTO

Citește și alte știri din Formula 1:

Fără milă în seara de Ajun » Red Bull și-a bătut joc de Ferrari și i-a activat pe fani: „Măriți-i salariul!”

VIDEO+FOTO Ce se întâmplă când monopostul F1 al lui Vettel e blocat de o nuntă pe Transalpina? Cadre memorabile filmate pe cea mai înaltă șosea din România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează