SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP ABU DHABI

Video FORMULA 1. Tatăl lui Hamilton s-a dus în boxa noului campion Verstappen, imediat după cursă! » Imaginile serii la Abu Dhabi

Anthony Lewis, felicitându-l pe Max Verstappen după ce a câștigat titlul mondial
Anthony Lewis, felicitându-l pe Max Verstappen după ce a câștigat titlul mondial

Articol de - Publicat duminica, 12 decembrie 2021 17:31 / Actualizat duminica, 12 decembrie 2021 17:51

Max Verstappen este în premieră campion mondial de Formula 1. Olandezul de 24 de ani de la Red Bull l-a învins pe Lewis Hamilton (37 de ani) în MP de la Abu Dhabi. La finalul cursei, tatăl lui Lewis, Anthony Hamilton, l-a felicitat pe noul campion.

A fost un sezon pe muchie de cuțit în Formula 1, decis chiar în ultima etapă, cursa de la Abu Dhabi. Hamilton și Verstappen s-au întrecut pentru titlul mondial, adjudecat incredibil de olandez, după ce l-a întrecut în ultimul tur pe Lewis, pentru primul său titlu mondial din carieră.

Imediat după cursă, Anthony Hamilton, tatăl lui Lewis, s-a dus în boxa olandezului pentru a-l felicita pe marele rival al fiului său.

VIDEO. Tatăl lui Hamilton a mers în boxa lui Verstappen

Max Verstappen, campion mondial în Formula 1

Plecați cu același număr de puncte înaintea acestei curse, Verstappen și Hamilton s-au luptat până în ultimul tur pentru titlul mondial. Britanicul a condus cursa aproape în totalitate, după ce și-a depășit rivalul imediat după start. Mercedes a gestionat perfect tot parcursul cursei, Hamilon având 17 secunde avans după două opriri la boxe, cu 21 de tururi rămase.

Deși avea pneuri mai noi, Verstappen n-a reușit să reducă sub 10 secunde avansul față de Hamilton și lupta pentru titlul mondial părea jucată. Totul s-a schimbat însă cu 5 tururi înainte de final. Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului, care a dat calculele peste cap. 

Verstappen a schimbat pneurile și a profitat de ocazia incredibilă care i-a apărut în față. Deși inițial anunțaseră că monoposturile rămase în urmă cu un tur nu vor putea depăși Safety Car-ul, organizatorii au revenit asupra deciziei! Astfel, cele 5 mașini dintre Hamilton și Verstappen au dispărut înainte de ultimul tur, când s-a reluat cursa. 

+25 FOTO

Verstappen n-a stat mult pe gânduri și l-a atacat rapid pe Hamilton. Mai lent, britanicul i-a rezistat doar câteva secunde. Și-a pierdut poziția de lider și n-a mai reușit să revină în fața lui Max, ratând astfel șansa de a cuceri al optulea titlu mondial din carieră. L-ar fi depășit pe legendarul Michael Schumacher, alături de care se află la egalitate în acest moment.

Citește și alte știri din Formula 1: 

Hamilton și Verstappen s-au ciocnit în primul tur » Red Bull, proteste vehemente: „Suntem șocați!” + tensiuni și în ultimul tur

Final INCENDIAR în Formula 1! Verstappen, campion mondial după ce l-a depășit pe Hamilton în ultimul tur

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
dobrinibamus
dobrinibamus  •  13 Decembrie 2021, 11:18

Orice s-ar spune ... modaliatea prin care s-a gestionat finalul cursei a fost oribila. Chiar daca Verstappen are valoare si teoretic merita titlul anul asta, va ramane mereu acesta pata urata pe titlul anului 2021, fiindca dupa cursa de ieri nu il merita de fapt !

simonhalep
simonhalep  •  13 Decembrie 2021, 09:17

Mercedes a greșit enorm nechemându-l pe Lewis la boxe pe safety car pt schimb pe soft. Tactica lui RB, magistrală!

7even
7even  •  12 Decembrie 2021, 22:54
Postat de valeri_gazzaev pe 12 Decembrie 2021, 18:02

Frumos gest. Totusi, tinand cont de cele 2 contestatii oficiale lansate de mercedes, rezultatul se poate schimba. Gestul galant ramane.

Tocmai ce au anuntat ca le-au respins contestatiile celor de la Mercedes asa ca nu mai spera.Max e noul campion in F1.Se potrivesc vorbele rostite la incoronarea lui Charles al VII-lea."Regele a murit,traiasca regele".Cat despre gestul tatalui lui Hamilton a fost unul normal.Nu stiu unde ai vazut tu galanterie in acel gest.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează