SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP ABU DHABI

Momente tensionate în lupta dintre Verstappen și Hamilton » Comisarii au schimbat decizia înainte de ultimul tur: „Nu e corect ce se întâmplă!”

FOTO: Guliver/GettyImages +29   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 decembrie 2021 15:50 / Actualizat duminica, 12 decembrie 2021 18:46

Max Verstappen este în premieră campion mondial de Formula 1. Olandezul de 24 de ani de la Red Bull l-a învins pe Lewis Hamilton (37 de ani) în MP de la Abu Dhabi, după o cursă cu două decizii controversate.

Cu 5 tururi înainte de final, Hamilton era pe primul loc și avea 10 secunde avans față de Verstappen. Titlul numărul 8 părea să fie deja în brațele britanicului. Totul s-a schimbat însă, când Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului, care a dat calculele peste cap. 

Și comisarii de cursă au fost luați pe nepregătite, iar deciziile lor au nemulțumit ambele echipe. În timp ce Safety Car-ul era pe pistă, între Hamilton și Verstappen erau 5 piloți întârziați. Inițial, acestora nu li s-a permis să depășească mașina de siguranță, spre nemulțumirea celor de la Red Bull.

„O decizie tipică. Nu sunt surprins”, a spus Verstappen în dialogul cu echipa sa.

Decizii controversate în duelul dintre Verstappen și Hamilton

Decizia inițială a fost modificată în ultimul moment. Piloții întârziați au depășit Saftey Car-ul, ceea ce i-a permis lui Verstappen să vină imediat în spatele lui Hamilton.

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, a criticat schimbarea care avea să decidă titlul mondial: „Michael (n.r. Michael Masi, directorul de curse), nu e corect ce se întâmplă!”.

Ciocnire Hamilton - Verstappen în turul 1

O decizie controversată a avut loc și în startul cursei. Verstappen a plecat din pole position, dar a fost depășit imediat de britanic. Ulterior, Max l-a atacat pe Lewis, iar cei doi s-au atins. Hamilton a ieșit de pe pistă, a tăiat șicana și a ieșit pe primul loc, spre nemulțumirea celor de la Red Bull.

Final INCENDIAR în Formula 1! Verstappen, campion mondial după ce l-a depășit pe Hamilton în ultimul tur al sezonului
MP ABU DHABI
Final INCENDIAR în Formula 1! Verstappen, campion mondial după ce l-a depășit pe Hamilton în ultimul tur al sezonului

Comisarii au decis să nu aplice sancțiuni, iar Red Bull a protestat. Imediat după ce comisarii nu au luat nicio decizie după ce Hamilton a părăsit pista, directorul echipei a discutat cu Michael Masi, directorul sportiv.

- Jonathan Wheatley: „Nu înțelegem. A fost o încercare agresivă a lui Max, dar Max a rămas pe pistă și a fost în față înaintea curbei. A făcut totul corect”
- Michael Masi: „Comisarii au revăzut faza și au decis că Max a forțat acea poziție. Au revăzut și nu vor investiga mai mult”.

Verstappen nu a fost de acord cu decizia

Ulterior, de la boxe, i-a fost comunicat decizia lui Verstappen: „Acum trebuie să lași capul jos. Nu se va investiga acea tăiere a șicanei și nici avantajul pe care l-a câștigat”. Olandezul a fost contrariat de decizie: „Este incredibil! Ce fac acolo?”

„Suntem șocați de decizie. Nu suntem mulțumiți, după cum vă imaginați. Acum ne vom concentra pe cursă”, a spus și Christian Horner, șeful echipei Red Bull, pentru SkySport.

FOTO Imagini spectaculoase din MP de Formula 1 d la Abu Dhabi

+25 FOTO

Citește și: 

Charles Oliveira rămâne campion în UFC! Victorie spectaculoasă cu Dustin Poirier

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
teddyw
teddyw  •  13 Decembrie 2021, 04:47

FIA a facut tot posibilul ca olandezul sa cistige... nu a fost corect ce s-a intimplat in ultimul tur.... practic, cursa s-a rezumat la un viraj....de ce-au mai rulat 57 de tururi?

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  12 Decembrie 2021, 21:49

Notă de plată pentru Brexit.

rav410wrc
rav410wrc  •  12 Decembrie 2021, 19:11

Congrats' V3rstapp3n F1 World Champion !!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close