SPORTURI  »  FORMULA 1  »  RASISM

Bernie Ecclestone, declarații controversate după acuzele lui Hamilton: „Oamenii negri sunt mai rasiști decât oamenii albi”

Bernie Ecclestone a vorbit despre problema rasismului. foto: Getty Images
Bernie Ecclestone a vorbit despre problema rasismului. foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 iunie 2020 12:49 / Actualizat sambata, 27 iunie 2020 13:29

Moartea violentă a lui George Floyd a provocat dezbateri masive despre problema rasismului de pe glob. Inevitabil, lumea sportului a fost și ea implicată.

Bernie Ecclestone, fostul boss din Formula 1, a acordat un interviu pentru CNN în care a abordat această temă. Totul după ce, în urmă cu câteva săptămâni, Lewis Hamilton (35 de ani) s-a plâns că există prea puțină solidaritate cu persoanele de culoare.

Ecclestone, care va împlini 90 de ani în octombrie, a făcut o afirmație controversată, care a provocat un val de critici: „În multe cazuri, oamenii negri sunt mai rasiști decât oamenii albi”.

Hamilton cere solidaritate după moartea lui George Floyd: „Într-un sport dominat de albi, rămâneți tăcuți în fața nedreptății!”

Lewis Hamilton, de șase ori campion în „Marele Circ”, cere mai multă solidaritate din partea colegilor din Formula 1, într-o perioadă în care tema rasismului e mai de actualitate decât oricând.

 „Unii dintre voi figurează printre cele mai mari vedete şi totuşi rămâneţi tăcuţi în faţa nedreptăţii. Nimeni nu mişcă un deget în industria mea, care este un sport dominat de albi. Eu sunt una dintre puţinele persoane de culoare şi rămân singur”, a scris Lewis Hamilton pe Instagram. 

„Nu poate exista pace atât timp cât aşa zişii noştri conducători nu fac nicio schimbare, nu doar în America, ci şi în Regatul Unit, în Spania, în Italia şi oriunde. Maniera în care minorităţile sunt tratate trebuie să se schimbe. Noi nu ne naştem cu inima plină de rasism şi ură”, a mai spus Hamilton.

Citește și alte știri de actualitate: 

FOTO Incident rasist înainte de Manchester City - Burnley: „Viețile albilor contează, Burnley!”

Scene șocante în NASCAR! Ce s-a găsit în garajul singurului pilot de culoare: „Rasismul nu are ce căuta aici!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
103556593955789
Clau Alex Berdei  •  27 Iunie 2020, 16:56

Se exagereaza cu rasismul.Daca spui ceva de negrii,imediat esti rasist.Ati vazut ce limbaj a avut acel baschetbalist de culoare ,care a batut un alb ,pt ca i-ar fi facut ceva la masina.Cum ar fi fost daca situatia ar fi fost inversa?POLITICLY CORECT incepe sa fie o exagerare.

117160982529853
Mihai Nistor  •  27 Iunie 2020, 16:56

Mare dreptate are. Nu mai poti sa spui nimic ca esti rasist. Black man spun mereu...white boy...nu e rasism?

4058968024143732
Ioana Mioara  •  27 Iunie 2020, 16:45

Cine e soferul asta de taxi? Din Ferentari......viata lor ca si a inaripatelor.....fix.....apa de ploaie....se gasesc oricum mai buni oriunde oricand.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează