SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP DIN AZERBAIDJAN

Charles Leclerc, cel mai rapid în Azerbaidjan » Va pleca primul duminică + Program special pentru sâmbătă: o nouă sesiune calificări și cursă de sprint

Charles Leclerc // FOTO: Imago
Charles Leclerc // FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 17:22 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 18:12

Azi au avut loc calificările pentru etapa 4-a a sezonului de Formula 1, Marele Premiu din Azerbaidjan. Pilotul Charles Leclerc (Ferrari) a fost cel mai rapid pe circuitul din Baku și va pleca din pole position.

  • Cursa va avea loc duminică, de la ora 14:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe OrangeSport, PrimaSport și DigiSport.

După ce a fost primul în prima sesiune de calificări, iar în Q2 a fost depășit doar de Max Verstappen (Red Bull), monegascul a fost cel mai rapid in ultima sesiune și va pleca primul pe circuitul stradal din Baku. 

Charles Leclerc, primul în calificările MP din Azerbaidjan 

În Q3, Charles Leclerc a avut cel mai bun timp, 1:40.203. A fost urmat de piloții Red Bull, Max Verstappen (+0.188) și Sergio Perez (+0.291). Carlos Sainz, colegul lui Leclerc, va pleca de pe locul 4. Acesta este primul pole position obținut de Charles Leclerc în 2023. 

Este al 19-lea din carieră și al treilea pe care îl obține pe circuitul de la Baku, în ultimii trei ani.

Sunt surprins. La început, ne gândeam că ar fi foarte bine dacă îi depășim pe cei de la Aston Martin și Mercedes. Dar iată că suntem în pole. Știm că mașina Red Bull este mai rapidă, va fi greu să rămânem în față, dar vom da totul pentru a reuși asta. 

- Charles Leclerc, pilot Ferrari

Grila de start în Marele Premiu din Azerbaidjan

Charles Leclerc, cel mai rapid în Azerbaidjan » Va pleca primul duminică + Program special pentru sâmbătă: o nouă sesiune calificări și cursă de sprint

Sâmbătă, de la ora 11:30, va avea loc o sesiune de calificări pentru cursa de sprint, care va începe tot sâmbătă, de la 17:30.

La constructori, liderul Red Bull are aproape dublul punctelor față de Aston Martin, 123 - 65!

Sâmbătă, o nouă sesiune de calificări și cursă de sprint

În acest weekend, cu ocazia primului weekend din 2023 cu cursă sprint, lucrurile vor sta diferit. Astfel:

  • Sâmbătă va avea loc altă sesiune de calificări, mai scurtă, care va stabili ordinea pe grilă în cursa sprint. Tot sâmbătă, ceva mai târziu, va avea loc și cursa sprint, întinsă pe 100 de kilometri (aproximativ 20 de tururi, în funcție de lungimea fiecărui circuit în parte).
  • Duminică va avea loc cursa standard, ca până acum. Ordinea plecării în cursa de duminică va fi cea stabilită la calificările de azi

Citește și: 

Pleacă de la Ferrari pentru a conduce altă echipă din Formula 1!

Imagini horror încă din prima zi de la Baku: monopostul i-a luat foc înaintea calificărilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  28 Aprilie 2023, 19:08

Daca e asa de rapid sa nu o dea iar de gard ;))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează