SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN AZERBAIDJAN

FOTO Imagini horror încă din prima zi de la Baku: monopostul i-a luat foc înaintea calificărilor!

Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc înaintea calificărilor / Captură Twitter +9   FOTO
Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc înaintea calificărilor / Captură Twitter

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 15:43 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 16:02

Pierre Gasly, pilotul francez al celor de la Alpine, nu are nici pe departe sezonul pe care-l aștepta. După ghinionul teribil din Australia, noi probleme i-au dat bătăi de cap în antrenamentele libere din Azerbaidjan.

Unica sesiune de antrenamente din acest week-end a fost întreruptă brusc, după ce monopostul lui Pierre Gasly a luat foc din cauza unor probleme tehnice. Mașina francezului a rămas pe circuit, iar stewarazii au intervenit de urgență pentru a stinge incendiul. Bineînțeles, a fost nevoie și de steag roșu, astfel că sesiunea a fost compromisă pentru mulți dintre piloți. 

Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc înaintea calificărilor / Captură Twitter
Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc înaintea calificărilor / Captură Twitter
Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc înaintea calificărilor / Captură Twitter@F1
Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc înaintea calificărilor / Captură Twitter@F1
Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc înaintea calificărilor / Captură Twitter@F1
+5 FOTO

Momentul vine cum nu se poate mai prost pentru Gasly, chiar în weekend-ul în care echipa sa a venit cu o serie de update-uri la monopost, inclusiv o nouă suspensie față și spate, după cum anunță și site-ul racingnews365.com.

La primul sezon alături de noua echipă, Gasly a acumulat doar patru puncte în cele trei curse de până acum. Etapa anterioară, pe circuitul din Melbourne, francezul era în cărți pentru o clasare în Top 5, dar a fost prins în „carnagiul” din finalul cursei și a fost nevoit să abandoneze.

Două sesiuni de calificări și două curse în acest weekend, în Azerbaidjan

Circuitul din Azerbaidjan va găzdui prima cursă sprint a anului și un format de weekend diferit față de ce știam până acum.

În primele două sezoane cu curse sprint, 2021 și 2022, acestea au avut loc sâmbăta, ordinea pe grilă fiind dictată de sesiunea de calificări de vineri. Iar ordinea la cursa standard, Marele Premiu de duminică, era dictată de clasamentul din cursa sprint.

În acest weekend, cu ocazia primului weekend din 2023 cu cursă sprint, lucrurile vor sta diferit. Programul va arăta astfel:

  • Vineri (28 aprilie) va avea loc o sesiune de antrenamente, apoi calificările, care vor stabili ordinea în Marele Premiu de duminică.
  • Sâmbătă va avea loc altă sesiune de calificări, mai scurtă, care va stabili ordinea pe grilă în cursa sprint. Tot sâmbătă, ceva mai târziu, va avea loc și cursa sprint, întinsă pe 100 de kilometri (aproximativ 20 de tururi, în funcție de lungimea fiecărui circuit în parte).
  • Duminică va avea loc cursa standard, ca până acum.

Citește și alte știri din Formula 1: 

Pleacă de la Ferrari pentru a conduce altă echipă din Formula 1!

Revoluție în Formula 1: două sesiuni de calificări și două curse în acest weekend, pentru prima dată în istorie!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează