SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL FRANȚEI

Al șaptelea pole-position al sezonului pentru Leclerc! Cum arată grila de start pentru Marele Premiu al Franței

Charles Leclerc, în stânga, e în pole-position în Marele Premiu al Franței / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Charles Leclerc, în stânga, e în pole-position în Marele Premiu al Franței / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iulie 2022 22:13 / Actualizat duminica, 24 iulie 2022 15:01

Charles Leclerc (24 de ani), pilotul celor de la Ferrari, va pleca din pole-position în Marele Premiu al Franței de pe circuitul „Paul Ricard”. Monegascul l-a învins la limită în calificări pe rivalul Max Verstappen (Red Bull), urmând să plece primul pentru a șaptea oară în acest sezon.

Leclerc, locul doi în ierarhia generală a piloților, nu va avea o misiune facilă la start. Pe locurile doi și trei sunt Max Verstappen și Sergio Perez, piloții Red Bull, răniți în orgoliu după ultimele două curse, ambele adjudecate de Ferrari. 

Dacă Leclerc a obținut cel de-al șaptea pole al sezonului, nu la fel de mult noroc a avut celălalt pilot al constructorului italian, Carlos Sainz, cel care va avea de ispășit o penalizare, va pleca abia de pe poziția 19.

Septuplul campion mondial Lewis Hamilton, va pleca de pe locul 4, urmat de compatrioții Lando Norris (McLaren) și George Russell. (Mercedes)

Marele Premiu al Franței se va desfășura duminică, de la ora 16:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport 2.

Marele Premiu al Franței (grila de start)

Al șaptelea pole-position al sezonului pentru Leclerc! Cum arată grila de start pentru Marele Premiu al Franței

Charles Leclerc, cel care vine după victoria reușită în Austria, în casa rivalei Red Bull, încearcă să reducă diferența din clasamentul general față de Max Verstappen. În prezent, olandezul are un avans de 38 de puncte.

Citește și alte știri din Formula 1:

Bernie Ecclestone, acuzat de fraudă » Suma uriașă pe care nu ar fi declarat-o la Fisc

Leclerc, victorie în casa rivalei Red Bull. Clasamente: cursă + general

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
acristi20093
acristi20093  •  24 Iulie 2022, 14:53

Cum frate sa zici ca l-a invins la limita Charles pe Max,cand diferenta a fost 0.3 sec???? Voi nu ganditi cand faceti astea?..Si baiatul care a comentat a avut dreptate in legatura cu Sainz...schimbati drk stafful

1945sv0509
1945sv0509  •  23 Iulie 2022, 23:36

Stimate necunoscut care ai ticluit acest articol, trebuie sa iti atrag atentia ca Sainz va pleca de pe ultima pozitie a grilei, avind in vedera ca dupa accidentul de acum 2 saptamini a trebuit sa schimbe o serie de componente ale masinii. El a ocupat locul 9 in calificari dar a fost penalizat pentru cele de mai sus.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează