SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Dezvăluri ale lui Alain Prost despre Senna » "Cînd mi-am încheiat cariera în 1993, Ayrton mi-a făcut o mărturisire"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 august 2015 12:36

Ayrton Senna - Alain Prost au oferit una dintre cele mai mari rivalități din Formula 1. Finalul anilor '80 și începutul anilor '90 a fost marcat de duelurile dintre ei. Cei doi s-au contrat atît în sălile de conferință, cît și pe circuit.

Într-un interviu acordat de curînd, Prost mărturisește că în ultimele luni de viață ale lui Senna, relația lor devenise una bună, de prietenie chiar. Francezul povestește că obișnuiau să vorbească la telefon și plănuiau chiar o colaborare.

"E amuzant. Vorbeam cu Ayrton la telefon cu o săptămînă înainte de accidentul suferit de el și i-am zis: «Ar fi interesant dacă într-o zi aș deține o echipă și tu ai fi pilotul meu». Am rîs amîndoi. Ar fi fost fantastic.

Vă asigur că relația noastră ar fi fost foarte frumoasă dacă Ayrton ar mai fi printre noi. Să nu vă îndoiți de asta! În orice caz, Senna era un talent pur. Ce pot să vă spun e că a fost cu siguranță cel mai bun coleg și adversar pe care l-am avut vreodată".

În ciuda marii rivalități dintre ei, Senna a avut un mare respect pentru Prost.

"Cînd mi-am încheiat cariera, în 1993, Senna mi-a zis că, într-un fel, eu am fost ceea ce l-a motivat cel mai mult. Voia să mă învingă. Cînd mi-a spus asta am luat-o ca pe un compliment. După ce m-am retras, eu și Ayrton am discutat mult. Am învățat să-l apreciez ca om și să înțeleg comportamentul lui de-a lungul timpului în ceea ce mă privește".

Prost povestește că la Imola, pe 1 mai 1994, în ziua accidentului fatal suferit de brazilian, Senna părea mult schimbat față de cum îl cunoscuse: "Nu l-am mai văzut niciodată atît de preocupat pentru siguranța piloților în general. Părea destul de diferit de cel pe care-l cunoscusem cînd încă eram în activitate, cu 6 luni înainte. Era mai sensibil, mai liniștit. Înainte, trăiam cu impresia că nimeni și nimic nu-l poate învinge pe Senna. Apoi, dintr-o dată, simțeam că nu mai e atît de bine".

Prost și Senna au fost colegi la McLaren (1988-1990)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
10207022701507446
Sebastian Stan  •  15 August 2015, 19:19
Postat de tazdevil pe 15 August 2015, 14:31

Pentru amatori.........daca va place genul,urmariti si "Rush"!

e deja vechi.

364216457119606
Chris Sauskas  •  15 August 2015, 15:55

salope de ta mere

tazdevil
tazdevil  •  15 August 2015, 14:31

Pentru amatori.........daca va place genul,urmariti si "Rush"!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează