SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL CHINEI

Egalitate perfectă » Hamilton și-a luat revanșa în fața lui Vettel și l-a egalat la puncte după victoria din China

Lewis Hamilton și Sebastian Vettel s-au felicitat reciproc la finalul cursei // FOTO Guliver/GettyImages
Lewis Hamilton și Sebastian Vettel s-au felicitat reciproc la finalul cursei // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2017 00:00

Dacă, la Melbourne, Vettel a câștigat în fața lui Hamilton, britanicul și-a luat revanșa ieri, la Shanghai. Cei doi sunt la egalitate, o victorie și un loc secund pentru fiecare în parte.

În prima cursă a anului, Lewis Hamilton pleca din pole-position, dar pierdea primul loc în favoarea lui Sebastian Vettel. Ieri, la Shanghai, britanicul a plecat tot din pole-position, cu același german de la Ferrari în spate, dar și-a calculat perfect toți pașii.

A avut un start excelent și nu i-a dat nicio șansă lui Vettel. Germanul a încercat și o poziționare ușor laterală la grila de start, iar comisarii de cursă imediat au cercetat cazul, însă decizia finală a fost că pilotul Ferrari n-a încălcat regulamentul.

Hamilton a rămas lider și după opririle la boxe, terminând victorios o cursă fără emoții, la 7 secunde față de urmăritorul său, Vettel. De altfel, cei doi își împart primele două poziții, având același număr de puncte, 43.

O nouă cursă nebună pentru Verstappen

Vettel a avut ceva treabă pentru a termina pe locul secund. A fost nevoit să treacă pe rând de Raikkonen și Ricciardo, iar la un moment dat l-a găsit și pe Verstappen în fața sa.

Olandezul nu a vrut nici în ruptul capului să-l lase pe german, a frânat brusc într-un viraj, iar monopostul său a ajuns pe iarbă, deteriorându-și pneurile. Puștiul s-a dus la boxe și a luat-o de la capăt. În cele din urmă, a prins podiumul, în condițiile în care el a plecat în cursă abia după poziția a 16-a.

McLaren rămâne fără puncte și după a doua cursă a sezonului. Speranțe au fost pentru echipa britanică pentru că fostul campion mondial Fernando Alonso era la un moment dat pe locul 7.

Atât spaniolul, cât și coechipierul său Stoffel Vandoorne au fost nevoiți să abandoneze cursa din motive tehnice.

8podiumuri a strâns Max Verstappen (Red Bull) din 2015 și până acum în F1. Șapte dintre ele au fost obținute în sezonul trecut

54de victorii a reușit Lewis Hamilton în Formula 1, debutul său înregistrându-se în 2007

5succese a obținut Lewis Hamilton la Shanghai, pilotul Mercedes reușind victorii în 2008, 2011, 2014, 2015 și 2017

clasament piloti china

clasament cursa china

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează