SPORTURI  »  FORMULA 1  »  HAMILTON, LA FERRARI

Valoarea Ferrari a EXPLODAT după transferul lui Lewis Hamilton » Acțiunile au atins astăzi un maxim istoric

Charles Leclerc și Lewis Hamilton, viitoarea pereche de piloți Ferrari // foto: Guliver/gettyimages
Charles Leclerc și Lewis Hamilton, viitoarea pereche de piloți Ferrari // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 18:26 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 18:50

Valoarea companiei Ferrari a explodat după știrea că Lewis Hamilton (39 de ani) urmează să piloteze pentru Scuderia începând din 2025. Este vestea momentului în Formula 1, pe care Toto Wolff, bossul Mercedes, le-a comunicat-o astăzi membrilor echipei.

Știrea momentului în sporturile cu motor, transferul lui Lewis Hamilton la Scuderia Ferrari, a propulsat valoarea acțiunilor Ferrari la un maxim istoric.

Listată la bursa din New York, valoarea totală a companiei (capitalizarea de piață) a crescut pe parcursul zilei de astăzi cu 7 miliarde de dolari, odată cu vestea trecerii lui Lewis Hamilton la Scuderia Ferrari.

Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
MONDEN
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”

Valoarea Ferrari a explodat după transferul lui Lewis Hamilton

Lewis Hamilton, de 7 ori campion mondial, este unul dintre cei mai mari piloți din istorie, de 103 ori câștigător de cursă. Viitorul cuplu de piloți al Ferrari, Charles Leclerc - Hamilton, i-a entuziasmat peste măsură pe susținătorii echipei, aspect evident din „explozia” valorii acțiunilor companiei.

Prețul unei acțiuni Ferrari la finalul zilei de miercuri era de 346.78 dolari. Pe parcursul zilei de astăzi, acesta a atins 384 de dolari, un maxim istoric, iar la ora redactării articolului se situează la 383.04 dolari, o creștere de 10,7% față de ziua precedentă.

Valoarea Ferrari a EXPLODAT după transferul lui Lewis Hamilton » Acțiunile au atins astăzi un maxim istoric
Fred Vasseur, directorul Scuderia Ferrari, alături de Lewis Hamilton // foto: Imago Images

Cum sunt împărțite acțiunile Ferrari:

  • 55.00% - acționari publici 
  • 24.44% - Exor N.V. 
  • 10.39% - Piero Ferrari, prin trustul lui 
  • 5.69% - BlackRock 
  • 4.48% - T.Rowe Price Associates

Lewis Hamilton, la Ferrari

Hamilton mai are contract un an cu Mercedes, în 2024, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Acordul dintre Hamilton și Ferrari presupune ca britanicul să meargă la echipa din Maranello înainte de sezonul 2025, fără ca Mercedes să primească vreo compensație.

În spatele planului au stat Fred Vasseur, directorul Scuderiei Ferrari, și John Elkann, președintele executiv al Ferrari.

Vasseur a colaborat cu Hamilton în Formula 3 și GP2, actuala Formula 2, înainte ca britanicul să debuteze în Formula 1 alături de McLaren. La volanul monoposturilor ART, echipa pe care Vasseur o conducea la acea vreme, Hamilton a câștigat titluri consecutive în 2005 și 2006.

Ferrari va fi a treia echipă din cariera de Formula 1 a lui Hamilton, după McLaren (2007-2012) și Mercedes (2013-prezent). Șase titluri mondiale le-a câștigat alături de Mercedes, unul cu McLaren, în chiar al doilea lui sezon în Formula 1, în 2008.

Toto Wolff a anunțat plecarea lui Lewis Hamilton

Conform motorsport.com, Toto Wolff, director și acționar Mercedes F1, i-a anunțat astăzi pe angajații companiei, în cadrul unei ședințe de grup, despre plecarea lui Hamilton la Ferrari.

Întrebarea de pe buzele tuturor este cine îl va înlocui pe Hamilton la Mercedes, pentru care mai pilotează George Russell.

Rezumatul VIDEO al MP din Abu Dhabi, ultima cursă de Formula 1 din 2023

Mai multe știri din Formula 1:

Un nou circuit în Formula 1 în Europa » Intră în calendar din 2025
CIRCUIT
Un nou circuit în Formula 1 în Europa » Intră în calendar din 2025
Ralf Schumacher: „Ferrari, campioană? Leclerc și Sainz fac greșeli prostești”
SCUDERIA FERRARI
Ralf Schumacher: „Ferrari, campioană? Leclerc și Sainz fac greșeli prostești”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
marianulvich
marianulvich  •  02 Februarie 2024, 18:35
Postat de liviuemil pe 01 Februarie 2024, 21:08

Naspa ! Nu credeam ca o sa se duca la broscari.

Gogule , cati ani ai...? Fotmula 1 exista deoarece participa si " broscarii" . Treci ca gasca prin apa daca nu ai concurat pentru ei.din castigurile F1 aceastei echipa de broscari" ii revin 30% din venituri, restul sw imparte intre celelalte, ***. Nu conyeaza, titluri si alte prostii, astea sunt pentru fanii "statiscieni" .este cum ai juca la Psg ala sau mancherestea city si castigi 15 CH L...sau evoluezi pentru Real Madrid si Barcelona , aceste entitati mondiale ale acestui sport, fara sa castigi nimic pe plan " international" . part....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

contrabas3
contrabas3  •  01 Februarie 2024, 23:11

Dacă tot vorbim de stock market, Facebook (Meta) a anunțat pentru prima dată de când există “quarterly dividend of $0.50 per share”. Prețul per share zboară pur și simplu in after-hours trading! Extraordinar!

liviuemil
liviuemil  •  01 Februarie 2024, 21:08

Naspa ! Nu credeam ca o sa se duca la broscari.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează