SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL UNGARIEI

Replica devastatoare a lui Jeremy Clarkson la adresa celor de la Ferrari: „Dacă tot e ilegal să atac pe net”

Articol de GSP - Publicat luni, 01 august 2022 08:59 / Actualizat luni, 01 august 2022 11:12

Jeremy Clarkson a avut o reacție nemiloasă la adresa celor de la Ferrari, după Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, câștigat de olandezul Max Verstappen (Red Bull).

Fost prezentator al emisiunii Top Gear și pasionat de automobilism, britanicul s-a înscris și el pe lista celor care au criticat strategia pe care Ferrari a avut-o pe circuitul de la Hungaroring.

Max Verstappen, cursă fabuloasă și victorie în MP al Ungariei! Încă un dezastru pentru Ferrari
UNGARIA
Max Verstappen, cursă fabuloasă și victorie în MP al Ungariei! Încă un dezastru pentru Ferrari

Jeremy Clarkson, ironie către Ferrari după MP al Ungariei

Fanii Ferrari i-au criticat pe cei strategii echipei pentru modul în care au gândit cursa și schimbul de pneuri pentru Charles Leclerc și Carlos Sainz, considerându-i vinovați pentru eșecul din Ungaria.

După cursă, pe Twitter, Jeremy Clarkson a fost și el ironic cu Ferrari.

„Având în vedere că nu mai e permis abuzul online atunci când vorbim despre Formula 1, sunt obligat să spun că strategii de la Ferrari sunt incredibili”, a scris Clarkson, o împunsătură la adresa campaniei „Drive it out”, prin care Formula 1 vrea să condamne abuzul online și în persoană. 

A fost și un val de ironii la adresa echipei „căluțului cabrat”. Iată câteva dintre cele mai tari meme: 

+17 FOTO

Ce a făcut Ferrari la Hungaroring

Plecați de pe 2 și 3, Carlos Sainz și Charles Leclerc au terminat pe 4 și 6, după ce Ferrari a avut o strategie defectuoasă.

Desfășurată mereu sub amenințarea ploii, cursa din Ungaria a început cu George Russel de la Mercedes pe prima poziție a grilei, urmat de cei doi piloți de la Ferrari, Carlos Sainz și Charles Leclerc. În primele tururi, monegascul a părut mai rapid decât spaniolul, care nu a putut să treacă de Russell. 

După ce au intrat amândoi la boxe, Leclerc a mai stat pe pistă cinci tururi, apoi după intrarea la boxe a reușit să treacă de britanic, numai că după a doua oprire a început catastrofa: cei care se ocupă de strategie au ales ca Leclerc să aibă pneuri hard, ceea l-a scos complet din cursă, el fiind depășit de două ori de Max Verstappen, care venea din urmă. 

Până la urmă l-au chemat și a treia oară la boxe, trecându-l pe softuri.

Val de ironii la adresa Ferrari

La final, Leclerc a cerut explicații din partea echipei: „Nu știu de ce am fost pe harduri, nu am răspuns pentru asta. Strategii și-au făcut treaba, dar eu n-am înțeles. Aștept niște explicații. Am început cu strategia corectă, apoi... Vom purta o discuție în interiorul echipei”. 

Inclusiv ocupanții podiumului s-au distrat pe seama strategiei. Într-un clip postat de ESPN, Hamilton îi întreabă pe Verstappen și Russell, șocat, dacă cei de la Ferrari au încheiat cursa pe harduri. 

Ulterior, zeci de meme-uri au curs pe rețelele de socializare. 

+17 FOTO

Plecat de pe locul 10, Max Verstappen, campionul en-titre și liderul clasamentului general, a câștigat cursa. A fost urmat de piloții Mercedes, George Russell și Lewis Hamilton.

 Citește și:

Decizie-șoc în Formula 1: multiplul campion mondial și-a anunțat retragerea!

Familia Schumacher se mută în Spania » Va locui în vila cu două piscine și heliport cumpărată de la Florentino Perez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează