SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ECHIPE

„O situație jenantă pentru Ferrari” » Red Bull i-a aplicat o lovitură grea rivalei: „Confuzie la Maranello”

Vasseur (foto) l-a descris pe Mekies drept „un pilon pentru viitor”, apoi acesta a ales să plece // foto: Guliver/gettyimages
Vasseur (foto) l-a descris pe Mekies drept „un pilon pentru viitor”, apoi acesta a ales să plece // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 12:01 / Actualizat marti, 02 mai 2023 13:03

Red Bull a provocat „o situație jenantă în interiorul Ferrari” după ce l-a convins pe francezul Laurent Mekies, directorul de curse de la Scuderia, să semneze cu AlphaTauri.

Dominantă în acest sezon de Formula 1, Red Bull i-a aplicat o lovitură grea rivalei Ferrari și în afara circuitului. L-a convins pe francezul Laurent Mekies să lase Scuderia și să preia rolul de director la AlphaTauri, a doua echipă a grupului Red Bull.

Momentan, nu se știe data la care va intra în vigoare „transferul”. Cert este că pierderea lui Mekies reprezintă o lovitură serioasă pentru Ferrari, având în vedere că francezul este un om important al organizației, „cu acces la informații sensibile și programe de viitor”, conform italienilor de la Corriere della Sera.

Ivana Knoll a schimbat sportul » S-a fotografiat într-o ținută sumară alături de Charles Leclerc
INEDIT
Ivana Knoll a schimbat sportul » S-a fotografiat într-o ținută sumară alături de Charles Leclerc

Red Bull i-a aplicat o lovitură grea rivalei: „O situație jenantă pentru Ferrari”

„Mutarea a creat o situație jenantă în interiorul echipei. Și confuzie, pentru că voința acestuia de a pleca era clară”, scriu jurnaliștii din Peninsulă.

Mekies a mai încercat să plece o dată, la Liberty Media, compania care controlează F1, dar a fost blocat. Fred Vasseur, directorul Ferrari, îl descrisese pe Mekies drept „un pilon pentru viitor”, dar „pilonul” a preferat să întoarcă spatele Scuderiei pentru a deveni numărul 1 la AlphaTauri, cel puțin la nivel sportiv.

„O situație jenantă pentru Ferrari” » Red Bull i-a aplicat o lovitură grea rivalei: „Confuzie la Maranello”
Laurent Mekies, al doilea de la dreapta la stânga // foto: Guliver/gettyimages

Fred Vasseur, director Ferrari: „Unele oferte nu pot fi refuzate”

„De această dată nu l-aș fi blocat. Este o oportunitate grozavă pentru el, să devină director de echipă era ambiția sa. Unele oferte nu pot fi refuzate”, a spus Vasseur atunci când a fost întrebat despre trecerea lui Mekies la AlphaTauri.

În replică, Ferrari ar încerca să transfere un om influent de la Red Bull, pe italianul Enrico Balbo, șeful departamentului pentru aerodinamică, considerat al treilea cel mai important inginer al echipei. Ar exista deja negocieri între cele două părți, conform sursei citate.

62 de punctea adunat Ferrari din primele 4 curse ale acestui sezon. Red Bull este la mare distanță, 180 puncte. Mai bune au fost și Aston Martin (87 de puncte) și Mercedes (76)

Tot din Formula 1:

Sergio Perez, victorie în Marele Premiu din Azerbaidjan » Max Verstappen a venit pe 2, în timp ce Leclerc a prins podiumul în premieră

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  02 Mai 2023, 13:08

Ferrari a ajuns o gluma buna ;))) O echipa condusa de amatori .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează