SPORTURI  »  FORMULA 1  »  EUROFORMULA OPEN

Primul podium în EuroFormula Open pentru românul Filip Ugran!

Articol de - Publicat sambata, 21 mai 2022 19:17 / Actualizat sambata, 21 mai 2022 19:18

Românul Filip Ugran (19 ani) a obținut primul său podium în EuroFormula Open. Pilotul originar din Târgu Mureș a încheiat pe locul 3 prima cursă pe circuitul „Paul Ricard” din Le Castellet, Franța.

Filip Ugran, pilotul român care în 2021 a concurat în Formula 3, a trecut în acest sezon în EuroFormula Open, o serie cu întreceri organizate în mai multe țări europene.

În această după-amiază, în prima cursă de pe circuitul „Paul Ricard”, din runda 3 a sezonului, Filip a obținut cel dintâi podium al sezonului. A plecat de pe locul 6, poziție obținută în urma calificărilor desfășurate tot astăzi, și a recuperat 3 poziții în chiar primul tur dintre cele 16 ale cursei.

Al patrulea pole-position al sezonului » Charles Leclerc și Max Verstappen, duel la limită în calificările Marelui Premiu al Spaniei
MARELE PREMIU AL SPANIEI
Al patrulea pole-position al sezonului » Charles Leclerc și Max Verstappen, duel la limită în calificările Marelui Premiu al Spaniei

Primul podium în EuroFormula Open pentru românul Filip Ugran

A fost cel mai bine clasat pilot al echipei olandeze Van Amersfoort Racing (VAR), peste danezul Sebastian Ogaard (locul 5) și italianul Nicola Marinangeli (#6).

Filip Ugran a fost foarte aproape de podium și în a doua rundă a sezonului, la Pau (Franța), unde a terminat a doua cursă pe locul 4.

În urma rezultatului de astăzi, pentru care s-a ales cu 15 puncte, Filip Ugran a ajuns la un total de 54 de puncte în clasamentul general, fiind pe locul 5 din 13. Este al doilea cel mai bun pilot VAR, după Sebastian Ogaard, care se laudă cu 76 de puncte. 

Singura cursă în care nu a reușit să puncteze este prima de la Estoril, în runda inaugurală a sezonului.

Etapa de pe „Paul Ricard” prevede trei curse, următoarele două fiind programate duminică, la orele 12:15, respectiv 16:35 în România. Toate cursele din EuroFormula Open pot fi urmărite LIVE pe contul de YouTube al competiției.

Filip Ugran a refuzat ofertele din Formula 3

Filip Ugran a ajuns în EuroFormula Open după un sezon dezamăgitor în Formula 3, unde nu a obținut niciun punct concurând pentru constructorul elvețian Jenzer. 

Van Amersfoort Racing l-a convins să semneze pentru echipa lor din EuroFormula Open, dar românul visează în continuare să ajungă pe cea mai mare treaptă a sporturilor cu motor. În doi ani, Filip speră să ajungă în Formula 2.

El a avut posibilitatea de a rămâne în Formula 3, dar propunerile primite nu l-au satisfăcut. „Am avut oferte de la 4-5 echipe, dar nu cred că aveam șanse la TOP 5 cu ele, așa că am ales EuroFormula, cu VAR”, a susținut Ugran recent.

Primul podium în EuroFormula Open pentru românul Filip Ugran!
Filip Ugran // foto: Imago Images

Sezonul 2022 din EuroFormula Open are un total de 9 runde. După acest weekend urmează Belgia (Spa-Francorchamps), Ungaria (Hungaroring), Italia (Imola), Austria (Red Bull Ring), din nou Italia (Monza) și Spania (Barcelona).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează