SPORTURI  »  FORMULA 1  »  AZERBAIDJAN

Verstappen câștigă în Baku, într-o zi de COȘMAR pentru Ferrari! Titlul piloților devine o „afacere” Red Bull

Marele Premiu al Azerbaidjanului în Formula 1 // foto: Guliver/gettyimages +6   FOTO
Marele Premiu al Azerbaidjanului în Formula 1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2022 13:53 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 19:40

Max Verstappen (24 de ani, Red Bull Racing) a câștigat Marele Premiu al Azerbaidjanului, cursa de Formula 1 din Baku. Coechipierul Sergio Perez și George Russell (Mercedes) au completat podiumul într-o zi de coșmar pentru Scuderia Ferrari, în care ambii piloți au fost nevoiți să abandoneze.

  • Întrecerea de astăzi a fost a 8-a a sezonului 2022, care prevede un total de 22 de curse.
  • Următoarea cursă este programată pe 19 iunie, în Canada.
  • În urma rezultatului de astăzi, Max Verstappen (Red Bull) rămâne primul în clasamentul general al piloților.
  • Campionul en-titre are acum 150 de puncte, 21 peste coechipierul Sergio Perez și 34 peste Charles Leclerc (Ferrari).
  • În clasamentul constructorilor, Red Bull are 80 de puncte peste Ferrari (279-199).

Un tur de vis reușit de Charles Leclerc în calificările de sâmbătă i-a oferit monegascului pole position-ul în cursa de astăzi. Prima poziție pe grilă a fost unicul lucru bun de astăzi pentru Ferrari, ale cărei probleme de fiabilitate au „condamnat” cuplul de piloți la un deznodământ îngrozitor: ZERO puncte.

Leclerc i-a cedat poziția de lider lui Sergio Perez încă dinaintea primului viraj, iar din acel moment a pornit într-o cursă de urmărire cu slabe speranțe de succes.

În turul 9, Carlos Sainz, pe locul 4 în acel moment, la mare distanță de Max Verstappen, a abandonat din cauza unor probleme la monopost. În turul 21, și cursa lui Leclerc s-a încheiat abrupt, cu fum ieșind din spatele bolidului.

Cu Ferrari fără pilot pe circuit, singura întrebare rămasă era care dintre piloții Red Bull Racing are să câștige cursa.

Max Verstappen, rege în Baku! 

În următoarele tururi, Max Verstappen a mărit considerabil diferența față de coechipierul Sergio Perez și a trecut primul linia de finiș, spre deosebire de anul trecut, când o explozie de pneu i-a „furat” victoria.

Pe locul 3 s-a clasat George Russell, profitând de cele două abandonuri Ferrari. Imediat sub el, coechipierul de la Mercedes, Lewis Hamilton. Pierre Gasly, de la AlphaTauri, a completat TOP 5.

Exceptându-i pe Charles Leclerc și Carlos Sainz, alți trei piloți s-au retras din cursă: Guanyu Zhou (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas) și Lance Stroll (Aston Martin). Doar ultimul nu are motor Ferrari la monopost.

Mașina a avut o viteză incredibilă astăzi. Per ansamblu, sunt foarte mulțumit de echilibrul mașinii. Să terminăm pe primele două locuri ca echipă înseamnă că am avut o zi cu adevărat bună.

- Max Verstappen, Red Bull, după cursă

TOP 10 în Marele Premiu din Baku

Verstappen câștigă în Baku, într-o zi de COȘMAR pentru Ferrari! Titlul piloților devine o „afacere” Red Bull

Desfășurarea liveTEXT a Marelui Premiu al Azerbaidjanului în Formula 1

  • TURUL 51/51 - Verstappen, Sergio Perez și George Russell sunt primii care trec linia de finiș. Este a 5-a victorie a olandezului în acest sezon. 
  • TURUL 48/51 - Primele 4 poziții sunt ocupate de piloții Red Bull și cei Mercedes.
  • TURUL 38/51 - Încet, dar sigur, Verstappen se apropie de victorie. Are 14 secunde în fața coechipierului Sergio Perez. Podiumul provizoriu este completat de George Russell (Mercedes).
  • TURUL 33/51 - Al patrulea abandon! Kevin Magnussen pierde putere și trage monopostul pe marginea pistei.
  • TURUL 23/51 - și chinezul Guanyu Zhou iese din cursă. Pilotul Alfa Romeo a fost nevoit să se retragă din cauza unor probleme de natură tehnică.

  • TURUL 25/51 - Sebastian Vettel îl depășește în cele din urmă pe Esteban Ocon și urcă pe locul 8. 
  • TURUL 21/51 - COȘMAR absolut pentru Ferrari. Din monopostul lui Charles Leclerc iese fum, iar monegascul se retrage cu atenție pe linia boxelor. Scuderia Ferrari rămâne fără pilot în cursă! 
  • TURUL 19/51 - Lewis Hamilton îl depășește pe Esteban Ocon și urcă pe locul 9. Verstappen intră la boxe, pune pneuri hard și cedează șefia cursei către Charles Leclerc. 
  • TURUL 15/51 - top 5 după 15 tururi: Verstappen, Perez, Leclerc, Russell și Alonso. 
  • TURUL 15/51 - Verstappen trece pe coechipierul Sergio Perez la finalul sectorului 3. „Nu lupta”, i-a transmis echipa lui Perez. 
  • TURUL 10/51 - Leclerc intră la boxe, dar schimbul de pneuri nu merge conform planului. Mașina monegascului a stat 5,4 secunde pe cric. Leclerc a reintrat pe circuit pe locul 3.
  • TURUL 9/51 - Monopostul Ferrari al lui Carlos Sainz este oprit la marginea pistei! Spaniolul abandonează din cauza unor probleme la bolid, aparent la cutia de viteze.
  • TURUL 5/51 - Max Verstappen „topește” din diferența față de Charles Leclerc. Între cei doi au rămas mai puțin de 8 zecimi de secundă. Carlos Sainz, locul 4, a fost lăsat în spate de Verstappen, la peste 3,5 secunde. 
  • TURUL 1/51 - Sergio Perez l-a depășit pe Charles Leclerc ÎNAINTEA primului viraj și s-a instalat la șefia cursei. În primul tur și-a consolidat un avans consistent față de monegasc, care a plecat mai lent (timp de reacție 0,31 secunde, comparativ cu 0,29 pentru Perez).
  • ora 14:04 - A început cursa! 

Mai multe știri din Formula 1: 

Max Verstappen nu vrea să audă de o micșorare salarială pentru piloții din Formula 1: „Nu e corect, noi ne riscăm viața în acest sport”

Scandal conjugal în Formula 1 » Imaginile care au dat naștere speculațiilor: câștigătorul de la Monaco, acuzat că și-a înșelat nevasta după cursă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
valihaita
valihaita  •  12 Iunie 2022, 16:45
Postat de grro pe 12 Iunie 2022, 16:21

Următorul duel intern pierdut de Hamilton. Umilință totală.

Asta e parerea ta si a celor care nu-l suporta pe Hamilton! Parerea mea e ca in momentul asta la Mercedes nu e vorba de o batalie intre cei 2 piloti.Ce doresc cei de la Mercedes e sa inteleaga ce nu merge la monopostul W13.

grro
grro  •  12 Iunie 2022, 16:21

Următorul duel intern pierdut de Hamilton. Umilință totală.

paolo15
paolo15  •  12 Iunie 2022, 16:21
Postat de elgabri pe 12 Iunie 2022, 15:00

O plimbare in parc pentru Red Bull !

Mai sunt 15 curse.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează