SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

FORMULA 1 BAKU // VIDEO+FOTO Valtteri Bottas câștigă Marele Premiu al Azerbaidjanului! Hamilton și Vettel au completat podiumul

FOTO: Guliver/GettyImages +4   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 aprilie 2019 17:21

Finlandezul Valtteri Bottas (29 de ani) a adus victoria pentru Mercedes în Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului și a urcat pe primul loc în clasamentul general.

Podiumul cursei a fost completat de campionul en-titre Lewis Hamilton, tot de la Mercedes, și de Sebastian Vettel (Ferrari).

Bottas a recunoscut la final că presiunea pusă de coechipierul său a fost una greu de gestionat: „A fost o cursă extrem de dificilă. Poate nu s-au întâmplat foarte multe lucruri în față, dar am simțit tot timpul presiunea lui Lewis Hamilton. Am răsuflat ușurat când am văzut steagul care anunțat finalul”.

 

Clasamentul etapei

87 de puncte are Bottas în clasamentul general, unul mai mult decât colegul Hamilton. Pe locul trei e Vettel, cu 52 de puncte

gettyimages 1145644288 +5 FOTO

Vezi și: 

Gest emoționant » Ce a primit Papa la 25 de ani de la moartea marelui Ayrton Senna

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
offside
offside  •  29 Aprilie 2019, 07:42

Mă bucur că la Mercedes nu există ordine stupide de echipă. Vezi Ferrari

patrutreitrei
patrutreitrei  •  28 Aprilie 2019, 19:12

Leclerc este supraevaluat. Mai trebuia lăsat 1-2 ani să se rodeze la o echipă mai mică. Urmează Spania, care le convine Merțanilor. Dacă va fi să bifeze al cincelea 1-2 consecutiv, deja putem vorbi de un an al umilinței pentru Ferrari.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  28 Aprilie 2019, 17:50

Cursa impecabila a lui Valteri. A stat neclintit pe primele 2 viraje cand Lewis a venit in paralel cu el si a tinut un ritm incredibil pe final cand acelasi Hamilton s-a apropiat sub 1 secunda. Intre cei doi se va decide campionul mondial.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează