SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL BELGIEI

NU Verstappen l-a „înfundat” pe Leclerc! » Marele mister al cursei din Belgia a fost elucidat

Max Verstappen, în stânga. Charles Leclerc, în dreapta // sursă fotografii: Guliver/gettyimages
Max Verstappen, în stânga. Charles Leclerc, în dreapta // sursă fotografii: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 30 august 2022 17:03 / Actualizat marti, 30 august 2022 17:06

S-a insinuat intens, inclusiv pe canalele oficiale ale Formula 1, că o folie de plastic îndepărtată de Max Verstappen de pe vizieră și aruncată întâmplător a provocat problemele timpurii cu care Charles Leclerc s-a confruntat în cursa din Belgia. Între timp, s-a aflat că „vinovat” a fost Lance Stroll, pilot Aston Martin.

Penalizat pentru schimbarea peste limita admisă a unor elemente majore ale unității de putere, Leclerc a început Marele Premiu al Belgiei, cursă găzduită de circuitul Spa-Francorchamps, pe locul 15.

Grație unui început bun de cursă, monegascul a urcat pe locul 9 după un singur tur. În prealabil încercase o depășire pe exterior împotriva lui Max Verstappen, eventualul câștigător, blocată însă de olandez.

Strategia de cursă a lui Leclerc s-a schimbat radical în turul 3, sub Safety Car, când pilotul Ferrari a sesizat că ieșea fum din zona dreapta față a monopostului.

Familia Schumacher se mută în Spania » Va locui în vila cu două piscine și heliport cumpărată de la Florentino Perez
DECIZIE
Familia Schumacher se mută în Spania » Va locui în vila cu două piscine și heliport cumpărată de la Florentino Perez

Schimbul forțat i-a spulberat șansele la podium lui Charles Leclerc 

Leclerc a intrat la boxe de urgență, a făcut schimbul între pneurile soft și cele medii, iar ulterior s-a constatat că de vină pentru problemele sale fusese o folie de plastic blocată în conducta de frână.

S-a întors pe circuit al 17-lea, penultimul, iar podiumul devenise, brusc, o misiune imposibilă. Leclerc a trecut linia de finiș al cincilea, dar o penalizare de 5 secunde pentru că a depășit viteza limită pe linia boxelor l-a coborât pe 6 în clasamentul final al întrecerii.

Charles Leclerc, după Marele Premiu al Belgiei: „Ce zi frumoasă!”

Postarea sa de la finalul cursei, redactată într-o notă ironică, a subliniat ghinionul cu care s-a confruntat în Belgia:

„Eram pe 9 după primul tur, apoi o folie de plastic care a intrat în sistemul de frâne a provocat supraîncălzirea frânei pe dreapta față, așa că a trebuit să mă opresc pentru a fi scoasă.

Am ajuns ulterior pe 5, dar am primit o penalizare de 5 secunde pentru că am accelerat prea tare pe linia boxelor tocmai din cauza unui senzor de viteză ars ca urmare a primei probleme. Ce zi frumoasă!”

Max Verstappen, arătat cu degetul pentru ghinionul lui Leclerc

După cursă, fanii au sesizat că Max Verstappen își îndepărtase folia de plastic de pe vizieră cu puțin timp înainte ca problemele lui Leclerc să se ivească. Ideea că olandezul a fost de vină, fără intenție, pentru problemele monegascului, a început să se rostogolească.

Inclusiv pe paginile oficiale Formula 1 a apărut un video cu momentul în care Verstappen aruncă folia, „lipit” cu cadrele în care obiectul ajunge în monopostul lui Leclerc: „Să fi fost folia de pe viziera lui Verstappen cea care l-a forțat pe Leclerc să intre la boxe?”

Deși în spatele gestului lui Verstappen nu au existat intenții malițioase, aruncarea foliei de plastic fiind o obișnuință pentru piloți, o parte dintre fanii F1 au început să-l arate cu degetul pe olandez, acesta fiind chiar acuzat că recurge la tactici murdare.

Nu Verstappen, ci Lance Stroll a aruncat folia „buclucașă”!

Dar nu campionul en-titre a fost vinovat pentru încurcătura lui Leclerc. Italienii de la P300 au constatat că folia de plastic blocată în monopostul pilotului Ferrari a provenit de la Lance Stroll! 

Canadianul care pilotează pentru Aston Martin o aruncase în momentul în care ocupa locul 8, imediat în fața lui Verstappen și Leclerc. Folia a ocolit monopostul lui Verstappen și s-a blocat - spectaculos de precis - în conducta de frână de pe bolidul monegascului!

NU Verstappen l-a „înfundat” pe Leclerc! » Marele mister al cursei din Belgia a fost elucidat
Momentul în care Stroll aruncă folia de plastic // sursă foto: captură @ p300.it

Leclerc a fost recompensat cu 8 puncte pentru poziția obținută în Belgia, 6. Verstappen, câștigător cu aproape 18 secunde în fața coechipierului Sergio Perez, s-a distanțat în clasamentul general la 98 de puncte de pilotul Ferrari. O diferență recuperabilă doar matematic în cele 8 runde rămase din sezon.

Tot despre Formula 1: 

3 știri-bliț din Formula 1 » Leclerc și Verstappen pleacă din coada grilei în Belgia + Audi și-a făcut intrarea în F1, cu Alfa Romeo împinsă pe ușa din dos

Femeile nu vor pilota în F1 în următorii 5 ani! Ce spune președintele Stefano Domenicali

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează