SPORTURI  »  FORMULA 1  »  CALENDAR

OFICIAL Încă o cursă de Formula 1 în Statele Unite » Piloții vor concura pe un traseu spectaculos

FOTO: Formula1.com
FOTO: Formula1.com

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 09:53 / Actualizat joi, 31 martie 2022 10:12

Oficialii Formulei 1 au anunțat în această dimineață că Las Vegas va găzdui o cursă începând cu 2023.

Astfel, începând cu sezonul viitor vor fi 3 curse de Formula 1 care vor avea loc în Statele Unite ale Americii, urmând se disputa în Miami, Austin (Texas) și Las Vegas.

Elina Svitolina a luat o decizie radicală: „Corpul meu nu mai rezistă”
WTA
Elina Svitolina a luat o decizie radicală: „Corpul meu nu mai rezistă”

Cursă de Formula 1 în Las Vegas

Cursa se va disputa la finalul lunii noiembrie, urmând a se disputa noaptea, asigurându-se astfel un peisaj spectaculos. Circuitul va fi unul stradal, iar piloții se vor întrece pe celebrul Las Vegas Strip, bulevardul pe care se află cele mai importante cazinouri.

Un tur de circuit va avea 6,12 kilometri, iar organizatorii se așteaptă ca viteza maximă atinsă să fie de 342 de km/h.

50 de tururiva avea cursa de la Las Vegas

Orașul Las Vegas a mai organizat curse în 1981 și 1982, dar va fi pentru prima dată când Formula 1 vine în orașul din Nevada.

VIDEO Las Vegas va găzdui o cursă de Formula 1 în 2023

Formula 1 debutează în Miami în acest an

În acest sezon de F1 vor fi organizate două curse în SUA. Prima va fi în weekendul 6-8 mai (runda a 5-a), când piloții vor concura în premieră în Miami. Ulterior, în runda a 19-a, Formula 1 va merge în Austin (Texas), în weekendul 21-23 octombrie.

22 de curseva avea acest sezon de Formula 1

Citește și: 

Mick Schumacher, gata de revenirea în circuit după teribilul accident din calificările MP al Arabiei: „Sunt pregătit!”

Are 40 de ani, dar nu se gândește la retragere: „Mai am multe de oferit. Sper să luptăm la titlu cât mai curând posibil”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
valeri_gazzaev
valeri_gazzaev  •  31 Martie 2022, 13:33

F1 e sportul cu cea mai spectaculoasa ascensiune in ultimii ani. In special in SUA, unde inainte exista doar Indy si Nascar, acum Formula 1 a devenit religie. Un rol important l-a avut si seria Netflix, insa cred ca cel mai important a fost spectacolul si lupta pt titlu din sezonul trecut. Sunt semne bune si pt acest an, cu Ferrari revenind puternic in elita. Ce pot spune? F1 in Las Vegas e un vis devenit realitate!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează