SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ALPINE

Are 40 de ani, dar nu se gândește la retragere: „Mai am multe de oferit. Sper să luptăm la titlu cât mai curând posibil”

Fernando Alonso, Alpine // foto: Imago Images
Fernando Alonso, Alpine // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2022 21:16 / Actualizat marti, 29 martie 2022 21:40

În vara acestui an, Fernando Alonso va împlini 41 de ani. Totuși, pilotul Alpine nu se gândește să se retragă din Formula 1.

Fernando Alonso, decanul de vârstă din Formula 1, cu 40 de ani împliniți vara trecută, nu plănuiește să se retragă în viitorul apropiat. Pilotul Alpine speră să rămână la cel mai înalt nivel al sporturilor cu motor pentru cel puțin 2 ani, timp în care să lupte la titlul de campion alături de Alpine.

Alonso a abordat aceste subiecte înainte de cursa din Arabia Saudită de duminica trecută, în care s-a văzut nevoit să abandoneze din cauza unor probleme la monopost.

Stranierul de 23 de ani care NU mai vrea să audă de națională: „M-au făcut să mă simt inexistent”
STRANIERI
Stranierul de 23 de ani care NU mai vrea să audă de națională: „M-au făcut să mă simt inexistent”

La 40 de ani, Fernando Alonso nu se gândește la retragerea din Formula 1

„Am în continuare multe de oferit. Momentan, mă bucur foarte mult de Formula 1. Nu doar de a conduce, cât și de celelalte activități din afara circuitului. Cel puțin 2 sau 3 ani sper să mă mai vedeți pe aici.

Nu am simțit niciodată că a fi mai în vârstă reprezintă un dezavantaj. Am mai multă experiență”, a spus Alonso, citat de Marca.

Fernando Alonso: „Sper să luptăm la titlu cât mai curând posibil, nu voi conduce la nesfârșit”

După două curse, Alpine ocupă locul 4 în clasamentul constructorilor, cu 16 puncte. Alonso a contribuit doar cu două, în Bahrain, dar se îndrepta către o clasare decentă în Arabia Saudită, înainte ca monopostul său să cedeze.

Ibericul speră ca Alpine să ridice nivelul în viitorul apropiat și să lupte cu „greii” din competiție. De altfel, conducerea echipei anunțase că vrea să lupte pentru titlu „în termen de 100 de curse de la introducerea noilor reglementări”.

„Avem nevoie de alte 4-5 curse pentru a avea o imagine clară. Mai avem de muncit. Cred că mentalitatea s-a schimbat anul trecut. Renault era echipă de mijlocul clasamentului anii trecuți, acum cred că a venit momentul să schimbăm asta, să avem visuri mari.

Noile reguli ne oferă oportunitatea să cheltuim la fel de mulți bani ca toate celelalte echipe, așa că nu mai avem scuza asta. Cred că avem talentul, organizația și cunoștințele necesare (n.r. - pentru lupta la titlu), e doar o chestiune de timp. 

Nu știu dacă vom fi acolo în 2, 3, 5 sau 7 ani, dar sper să reușim cât mai curând posibil, pentru că nu voi conduce la nesfârșit”, a spus Alonso, dublu campion mondial în Formula 1, cu titluri în 2005 și 2006.

Am avut o viteză bună în cursă, eram confortabil pe locul 6 până am avut o problemă și m-am retras. Mașina a fost rapidă întregul weekend, mă bucur pentru asta. 

Bineînțeles, sunt puțin dezamăgit că nu am obținut un rezultat bun, deoarece nu doar pierdem puncte, ci le și oferim altora, însă avem parte de un drum lung și vom continua să muncim. Acum ne concentrăm pe cursa din Australia.

- Fernando Alonso, după cursa din Arabia Saudită

Citește mai multe știri din Formula 1: 

Mick Schumacher, gata de revenirea în circuit după teribilul accident din calificările MP al Arabiei: „Sunt pregătit!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează