SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN ARABIA SAUDITĂ

Max Verstappen, prima victorie din noul sezon. Campionul olandez a câștigat o bătălie palpitantă în fața lui Leclerc » Cum arată TOP 10

foto: gettyimages +10   FOTO
foto: gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 martie 2022 12:43 / Actualizat duminica, 27 martie 2022 22:25

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită. Piloții Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz completează podiumul. Lewis Hamilton a terminat pe locul 10, ultimul din puncte.

Între campionul mondial en-titre, Max Verstappen, și pilotul Ferrari Charles Leclerc pare să se contureze o adevărată rivalitate în seoznul 2022 din Formula 1. Ca și în prima etapă din Bahrain, cei doi au fost implicați într-un duel spectaculos pentru victorie. De data această, olandezul a avut câștig de cauză.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită

Plecat din pole positon, Sergio Perez nu a avut niciun fel de problemă la start. Checo și-a păstrat poziția în fața lui Charles Leclerc. Coechipierul său, Max Verstappen a avut la rândul său un start perfect, reușind să-l depășească pe Carlos Sainz și să treacă pe locul trei.

În turul 16, Latifi a lovit parapetul, iar safety-car-ul a ieșit pe circuit pentru cinci tururi. Leclerc, Verstappen și Sainz au intrat la boxe și au schimbat pe hard, depășindu-l astfel pe Sergio Perez care a intrat în pit chiar înainte de incidentul în care a fost implicat Latifi. Canadianul a fost nevoit să abandoneze, dar din fericire este în regulă.

Tururile 36-38 au oferit imagini de-a dreptul inimaginabile. În cele trei tururi, nu mai puțin de trei piloți au abandonat. Motoarele de pe monoposturile lui Fernand Alonso și Daniel Ricciardo, iar cele două mașini au rămas blocate pe pistă, iar Valtteri Bottas nu a mai ieșit de la boxe. S-a rulat în spatele safety car-ului până în turul 41.

După reluare am avut parte de un turneu de excepție între Charles Leclerc și Max Verstappen, încheiat în favoarea olandezului. Campionul mondial en-titre l-a depășit pe monegasc în turul 47 și a obținut prima victorie a sezonului.

+6 FOTO

FINAL » Marele Premiu din Arabia Saudită

Final de cursă: Max Verstrappen câștigă Marele Premiu din Arabia Saudită! Leclerc nu a reușit să se apropie de campionul mondial pentru un atac în ultimul tur. 
TOP 4: 1. Verstappen, 2. Leclerc, 3. Sainz, 4. Perez

Turul 49/50: Steag galben pe primul sector. Alex Albon face pană pe dreapta față după o coliziune cu Lance Stroll

Turul 47/50: Verstappen trece de Leclerc la intrarea pe linia de start-sosire.
TOP 4: 1. Verstappen, 2. Leclerc, 3. Sainz, 4. Perez

Turul 43/50: Ce duel! Verstappen atacă din nou. Ambii piloți frânează violent. Leclerc rămâne lider.

Turul 42/50: Verstappen l-a depășit pe Leclerc în virajul 27, însă monegascul revine pe linia de start-sosire.

Turul 41/50: Se reia cursa. Hamilton intră la boxe și iese pe pneurii medii. Britanicul este acum pe locul 12.
TOP 4: 1. Leclerc, 2. Verstappen, 3. Sainz, 4. Perez

Tururile 36-38: Virtual Safety Car! Probleme pentru Fernando Alonso și Daniel Ricciardo. Motoarele au cedat. Monopostul australianului oprit pe linia de start-sosire. Alonso încearcă să ajungă la boxe. Valtteri Botas abandonează și el. Finlandezul nu a mai ieșit de la boxe.

Turul 32/50: Leclerc are un avans de 1,5 secunde în fruntea cursei. Hamilton rulează în continuare cu pneurile hard cu care a luat startul în cursă.
TOP 4: 1. Leclerc, 2. Verstappen, 3. Sainz, 4. Perez

Turul 21/50: Se reia cursa. Sergio Perez îi cedează poziția lui Sainz în urma incidentului de la boxe, pentru a nu risca o penalizare. Lewis Hamilton a ajuns pe locul 7, însă britanicul nu a intrat la boxe. Abandon pentru Latifi.
TOP 4: 1. Leclerc, 2. Verstappen, 3. Sainz, 4. Perez

Incident la ieșirea de la boxe: Sergio Perez pare că i-a tăiat calea lui Carlos Sainz pentru a ieși pe pistă în fața spaniolului.

Turul 18/50: Se rulează în urma Safety Car-ului. Leclerc, Verstappen și Sainz au intrat la boxe imediat după incident și au ieșit cu pneuri hard.
TOP 4: 1. Leclerc, 2. Verstappen, 3. Perez, 4. Sainz

Turul 16/50: Safety Car, Latifi a lovit parapetul. Pilotul este în regulă. 
TOP 3: 1. Leclerc, 2. Verstappen, 3. Perez

Turul 15/50: Hamilton trece de Pierre Gasly și intră în puncte. Sergio Perez a intrat la boxe.

Turul 14/50: Esteban Ocon, depășit de Valtteri Bottas. Finlandezul urcă pe locul 7. 

Turul 12/50: Lewis Hamilton îl depășește pe Lando Norris și urcă pe locul 11. 

Turul 7/50: Fernando Alonso își depășește coechipierul la capătul liniei de start-sosire. Dublul campion mondial a urcat pe locul 6.

Turul 5/50: Piloții Alpine, Fernando Alonso și Esteban Ocon, au fost aproape de un acroșaj, după ce spaniolul a încercat o depășire riscantă.

Turul 4/50: George Russell îl depășește superb pe Esteban Ocon și urcă pe locul 5. Sergio Perez are un avans de 1,837 secunde față de Charles Leclerc, ocupantul locului secund.

START: Sergio Perez a avut un start perfect la primul său pole-position în Formula 1. Campionul mondial Max Verstappen a plecat și el foarte bine din grilă și l-a depășit pe Carlos Sainz de la Ferrari.

Yuki Tsunoda, japonezul de la Alpha Tauri, nu va lua startul în Marele Premiu din Arabia Saudită, după ce motorul său a cedat la scurt timp de la ieșirea pe circuit.

Cursa din Jeddah, marcată de incidente

Cursa din Jeddah a fost învăluită de incertitudine. Vineri, după prima sesiune de antrenament, un depozit de petrol al companiei de stat Aramco a fost vizat de un atac terorist. Îngrijorați că și circuitul din Jeddah, aflat la o distanță de doar 16 kilometri de locul atacului terorist, ar putea fi în pericol, piloții au luat în calcul boicotarea evenimentului.

În cele din urmă, după ce au primit asigurări că circuitul nu este ținta unor eventuale noi atacuri, au agreat să concureze.

Iar calificările de sâmbătă nu au fost lipsite de incidente. În Q1, prima parte a calificărilor, Nicholas Latifi a pierdut controlul mașinii și s-a lovit de un parapet. Nu avea să fie singurul steag roșu al serii. În Q2, Mick Schumacher s-a ciocnit violent, la mare viteză, iar partea dreaptă a monopostului a fost spulberată.

Formula 1 » Lewis Hamilton pleacă de pe locul 15 în Marele Premiu din Arabia Saudită

Două mari surprize s-au înregistrat în timpul calificărilor. Lewis Hamilton, de 7 ori campion mondial, a fost al 16-lea cel mai rapid pilot, astfel că a ieșit încă din Q1. În schimb, mexicanul Sergio Perez a reușit un tur de poveste în ultimele minute, care i-a adus pole-position-ul la cursa de astăzi!

Este primul pole-position din cariera mexicanului. Din prima linie va mai pleca Charles Leclerc, iar în linia doi se vor afla Carlos Sainz și Max Verstappen.

Primul pilot care nu aparține de Ferrari sau Red Bull este Esteban Ocon, Alpine, care va pleca de pe poziția a 5-a.

Ca urmare a accidentului de ieri, din care a scăpat însă fără urmări serioase, Mick Schumacher nu va lua parte la întrecerea din această seară. Ca atare, Haas va avea un singur pilot pe circuit, pe Kevin Magnussen

Clasamentul piloților 

  1. Charles Leclerc (Ferrari) - 45 puncte
  2. Carlos Sainz jr. (Ferrari) - 33
  3. Max Verstappen (Red Bull) - 25
  4. George Russell (Mercedes) - 22
  5. Lewis Hamilton (Mercedes) - 16
  6. Esteban Ocon (Alpine) - 14
  7. Sergio Perez (Red Bull) - 12
  8. Kevin Magnussen (Haas) - 12
  9. Valtteri Botas (Alfa Romeo) - 8
  10. Lando Norris (Mclaren) - 6

Clasamentul constructorilor 

  1. Ferrari - 78 puncte
  2. Mercedes - 38
  3. Red Bull - 37
  4. Alpine - 16
  5. Haas - 12
  6. Alfa Romeo - 9
  7. Alpha Tauri - 8
  8. Mclaren - 6
  9. Williams - 0
  10. Aston Martin - 0

Citește și alte știri din Formula 1:

Mick Schumacher, gata de revenirea în circuit după teribilul accident din calificările MP al Arabiei: „Sunt pregătit!”
MARELE PREMIU DIN ARABIA SAUDITĂ
Mick Schumacher, gata de revenirea în circuit după teribilul accident din calificările MP al Arabiei: „Sunt pregătit!”
„Abia aștept să merg acasă” » Lewis Hamilton nu s-a ferit de cuvinte după calificările din Arabia Saudită, unde a obținut un șocant loc 16
ARABIA SAUDITĂ
„Abia aștept să merg acasă” » Lewis Hamilton nu s-a ferit de cuvinte după calificările din Arabia Saudită, unde a obținut un șocant loc 16

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
lionforever
lionforever  •  28 Martie 2022, 09:14
Postat de lagardere_72 pe 28 Martie 2022, 00:46

Pentru că în spatele SC nu se fac depășiri

Era vorba de o cedare de pozitie, masina SC si intreaga coloana se poate depasii de pilotiii care trebuie să intre in acelasi tur cu liderul, ideea e ca astia de la rb mereu speculează regulile asa au castigat si anul trecut.

tataika
tataika  •  28 Martie 2022, 08:52

'Nea autorul articolului! Care olandez a avut câștig de cauza? Atât de putin cunoști despre subiect, încât nici măcar nu ai reținut naționalitatea pilotului? Vai de mama voastră!

lagardere_72
lagardere_72  •  28 Martie 2022, 00:46
Postat de lionforever pe 28 Martie 2022, 00:38

Mai este un aspect ciudat, de ce Sainz nu a trecu in fata lui perez cand se aflau in spatele SC? La reluarea cursei din poz 3 il putea ataca pe olandez.

Pentru că în spatele SC nu se fac depășiri

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close