SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN ARABIA SAUDITĂ

VIDEO Atac cu drone la doar 10 km de circuitul de Formula 1 din Arabia Saudită » Max Verstappen: „E ceva în neregulă, simt fum”

Vineri, după desfășurarea primei sesiuni de antrenamente libere a Marelui Premiu din Arabia Saudită (FP1), o explozie puternică a avut loc în orașul Djedda, acolo unde se desfășoară și weekendul de cursă din Formula 1. +11   FOTO
Vineri, după desfășurarea primei sesiuni de antrenamente libere a Marelui Premiu din Arabia Saudită (FP1), o explozie puternică a avut loc în orașul Djedda, acolo unde se desfășoară și weekendul de cursă din Formula 1.

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2022 20:13 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 21:17

Azi, după desfășurarea primei sesiuni de antrenamente libere a Marelui Premiu din Arabia Saudită (FP1), o explozie puternică a avut loc în orașul Djedda, acolo unde se desfășoară și weekendul de cursă din Formula 1.

Ar fi fost un atac cu drone venite dinspre Yemen. Aflat pe circuit la antrenamentele libere, campionul mondial en-titre, olandezul Max Verstappen, a transmis chiar de pe traseu că ceva nu este în regulă și că simte fum.

Foarte mulți fani și-au exprimat părerea pe conturile de socializare cum că acest Grand Prix ar trebui anulat, așa cum a fost și cazul cursei din Rusia, dar oficialii au decis ca totul să continue conform planului inițial. 

Rebelii Houthi, responsabilii pentru atacul din apropierea circuitului de Formula 1

Adepții mișcării Houthi din Yemen au revendicat imediat atacul din Djedda, bombardamentul având loc chiar la o rafinărie a celebrei companii Aramco, anunță presa britanică.

De la începutul anului, gruparea rebelă din Yemen se află în război cu Arabia Saudită. Întreg conflictul a început ca urmare a alianței dintre Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite împotriva Yemenului, pe care grupul Houthi încearcă să-l conducă.  

Calificările din Djedda vor avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, în timp ce cursa este programată pentru duminică, ora 20:00.

Oficial: Marele Premiu din Arabia Saudită continuă!

Formula 1 a comunicat de curând că Marele Premiu din Arabia Saudită se va desfășura: „Autoritățile au confirmat că evenimentul poate continua așa cum a fost planificat”.

Sesiunea cu media, anulată

După antrenamentul din această seară, piloții urmau să discute cu presa, dar acțiunea a fost anulată ca urmare a situației din Jeddah.

  • CONTEXT: Potrivit AFP, atacul rebelilor yemeniți a vizat o fabrică de petrol din Arabia Saudită. 
  • Atacul vine înaintea celei de-a 7-a aniversări a coaliției conduse de Arabia Saudită împotriva rebelilor din Yemen susținuți de Iran.

Citește și alte știri despre Formula 1:

„Dublă” Ferrari în Marele Premiu din Bahrain, la debutul în noul sezon! Final incendiar de cursă: Verstappen a abandonat

Sebastian Vettel ratează și Marele Premiu al Arabiei Saudite » Când este așteptat să revină

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează