SPORTURI  »  FORMULA 1  »  HAMILTON, LA FERRARI

E convins că Ferrari a luat „cea mai bună decizie din istorie”: „Cu Hamilton vor fi o forță financiară! La fel de tare ca aducerea lui Schumacher”

Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages
Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2024 11:14 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 11:21

Austriacul Gerhard Berger (64 de ani), 6 ani pilot Ferrari în Formula 1, a comentat cea mai tare mutare din istoria competiției, trecerea lui Lewis Hamilton la Scuderia din Maranello.

Lewis Hamilton, de 7 ori campion mondial, pilotul cu cele mai multe victorii din istoria seriei, 103, va conduce monopostul Ferrari începând din 2025. Anunțul a provocat unde de șoc în Formula 1.

Gerhard Berger, fost pilot de Formula 1 cu 210 curse, 48 de podiumuri și 10 victorii la activ, consideră că mutarea este la nivelul trecerii lui Schumacher la Ferrari. În monopostul roșu, neamțul retras în 2012 a scris istorie.

Câți bani va câștiga Lewis Hamilton la Ferrari » Îl surclasează pe Charles Leclerc
Ferrari
Câți bani va câștiga Lewis Hamilton la Ferrari » Îl surclasează pe Charles Leclerc

Gerhard Berger: „Aducerea lui Hamilton este cea mai bună decizie din istorie. Felicitări, Ferrari!”

„Trebuie să felicit Ferrari, angajarea lui Hamilton mi se pare cea mai bună decizie din istorie. Este o mutare pe care am așteptat-o multă vreme.

Sunt vești excelente, Hamilton va aduce o dinamică fără precedent la echipă, nu se compară cu ce au făcut Leclerc și Sainz. Uneori, un grup are nevoie de o schimbare puternică.

Sunt convins că alături de Lewis, aptitudini noi, ingineri noi, la Maranello va exista un nou mod de a lua decizii, unul condus de o motivație pe care o vor simți toți din echipă. Ceva similar cu ce s-a întâmplat când a venit Schumacher la Ferrari”, a spus Berger, citat de Corriere Della Sera.

Gerhard Berger: „Parteneriatul Ferrari - Hamilton va fi o forță și financiar”

„Vorbim despre cel mai important și constant caracter al Formulei 1 moderne în ceea ce privește rezultatele, dar și numărul de fani. Lewis este o referință pentru o comunitate uriașă care include și oameni nu neapărat interesați de curse. Asta-l pune într-o poziție diferită de oricine altceva.

Iar atunci când combinăm toate acestea cu brandul Ferrari, înseamnă că vor fi o adevărată forță și din punct de vedere financiar. Sigur, anunțul a venit devreme, dar mereu s-a întâmplat așa. Ferrari obișnuiește să-și anunțe noii piloți devreme, acum toată lumea își cunoaște viitorul și are timp să plănuiască”, a continuat fostul pilot, ajuns la vârsta de 64 de ani.

„Ca Lewis Hamilton să câștige titlul #8 cu Ferrari ar fi o realizare istorică”

Berger nu consideră că vârsta lui Hamilton este o problemă. Când va începe să conducă pentru Ferrari, britanicul va avea 40 de ani.

„Este o nouă provocare pentru el. Motivația îi va fi la cote înalte. Să ne uităm la Alonso, dacă ești bine fizic, antrenat și talentat, poți să conduci la un nivel înalt pentru multă vreme. Lewis se gândește la titlul cu numărul 8, să-l câștige alături de Ferrari ar fi o realizare istorică. Pe mine nu mă îngrijorează vârsta lui”, spune Gerhard.

Din anumite puncte de vedere, Leclerc ar putea să fie puțin îngrijorat, deoarece Lewis este un pilot bun pe toate fronturile. Are o super experiență, este bun tehnic și politic. Leclerc este mai tânăr, dar poate găsi o cale să ajungă la nivelul lui Hamilton. Să fie rapid, să nu facă greșeli, să aibă o tactică bună.

Sainz este o persoană corectă, un muncitor, are tot interesul să demonstreze că-și poate încheia colaborarea cu Ferrari în cel mai bun mod posibil. Sunt sigur că va găsi o oportunitate nouă, bună. 

- Gerhard Berger

Mai multe știri din Formula 1:

Lewis Hamilton pleacă, cine vine? 6 candidați pentru Mercedes
MERCEDES
Lewis Hamilton pleacă, cine vine? 6 candidați pentru Mercedes
Valoarea Ferrari a EXPLODAT după transferul lui Lewis Hamilton » Acțiunile au atins astăzi un maxim istoric
HAMILTON, LA FERRARI
Valoarea Ferrari a EXPLODAT după transferul lui Lewis Hamilton » Acțiunile au atins astăzi un maxim istoric

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Juvezaur
Juvezaur  •  03 Februarie 2024, 16:15

De parca nu l-au avut pe Vettel si au facut pe ei.. cand l-au adus pe Vettel, el era lejer numarul 1 in formula 1 si a fost o lovitura de imagine uluitoare la vremea respectiva.

rav410wrc
rav410wrc  •  03 Februarie 2024, 14:21

Ca pe vremea lu' Berger si Alessi, va fi Ferrari, cu un LH mai mult decat blazat, la 40 de ani !! :((

rav410wrc
rav410wrc  •  03 Februarie 2024, 14:11

Mda, da, forta financiara, locul 4 la F1 !! ;)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează