SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PILOȚI

Noutățile zilei în Formula 1: Lewis Hamilton are un nou coechipier la Mercedes + AlphaTauri și-a anunțat piloții pentru 2022

George Russell și Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages
George Russell și Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 19:36 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 11:20

Este oficial: George Russell (23 de ani), campionul din Formula 2 în 2018, este noul coechipier al lui Lewis Hamilton la Mercedes. Britanicul îi ia locul lui Valtteri Bottas, care a semnat cu Alfa Romeo.

Schimbările cu privire la componența echipelor pentru sezonul 2022 din Formula 1 continuă. Dacă marți Valtteri Bottas și-a anunțat plecarea de la Mercedes și semnarea unui acord pentru mai mulți ani cu Alfa Romeo, miercuri a fost anunțat oficial înlocuitorul finlandezului la Mercedes. Este vorba despre George Russell, pilotul celor de la Williams în ultimii 3 ani.

Formula 1: George Russell a semnat cu Mercedes 

Russell, membru în programul de juniori Mercedes, are parte de cel mai bun sezon al său de la urcarea în Formula 1. Britanicul a obținut 13 puncte în acest sezon, inclusiv un podium în MP al Belgiei, cursa aparte care s-a întins pe doar două tururi.

Russell are deja 51 de curse în Formula 1, în care a adunat 16 puncte și un podium.

„Este o zi specială pentru mine atât în plan personal cât și profesional, o zi în care am emoții amestecate. Sunt nerăbdător și umil să semnez cu Mercedes, ceea ce reprezintă un pas imens în cariera mea, dar asta înseamnă și că îmi voi lua la revedere de la colegii și prietenii de la Williams. A fost o onoare să lucrez alături de fiecare membru al echipei, o onoare să reprezint numele Williams în Formula 1. 

Să mă alătur celor de la Mercedes este o oportunitate uriașă, una pe care vreau să o prind cu ambele mâini. Dar sunt conștient cât de mare este provocarea. Unul dintre noii mei colegi va fi cel mai bun pilot din toate timpurile în opinia mea. L-am urmărit pe Lewis de când concuram în karting și oportunitatea de a învăța de la cineva care a devenit un model pe pistă și în afara ei poate doar să mă ajute ca pilot, profesional, și uman”, a spus Russell.

George Russel a concurat o dată pentru Mercedes. S-a întâmplat în 2020, la Sakhir, când i-a luat locul lui Lewis Hamilton, depistat pozitiv la testul COVID-19. Atunci a obținut locul 9, dar prestația sa a fost una foarte promițătoare.

Aceiași piloți la AlphaTauri

Noutăți importante au venit și dinspre AlphaTauri, echipa de pe locul 6 în clasamentul constructorilor. AT a confirmat că piloții săi din acest an, Pierre Gasly și Yuki Tsunoda, vor rămâne la echipă și anul viitor. În 2021, Gasly a obținut 66 de puncte, în vreme ce Tsunoda - aflat la primul său sezon în F1 - se poate lăuda doar cu 18.

Citește mai multe știri din Formula 1: 

Marele Premiu al Olandei » Max Verstappen a câștigat pe circuitul de casă

Kimi Raikkonen, ultimul campion mondial dat de Ferrari, se retrage din Formula 1: „Vreau să încerc altceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează