SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL ITALIEI

Decizie majoră în Formula 1: cursa din weekend a fost ANULATĂ!

Așa arată acum circuitul din Imola // sursă foto: Twitter
Așa arată acum circuitul din Imola // sursă foto: Twitter

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 14:27 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 14:57

Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, care trebuia să aibă loc în acest weekend pe circuitul din Imola, a fost anulat din cauza inundațiilor din regiunea Emilia Romagna.

Cu două zile înainte de primele sesiuni de antrenamente libere ale weekendului de Formula 1 din Imola, autoritățile italiene și conducerea Federației Internaționale de Automobilism (FIA) au decis anularea Marelui Premiu.

De vină sunt inundațiile din regiunea Emilia Romagna, în care se regăsește orașul Imola, gazda cursei. Infrastructura este grav afectată, iar circuitul „scufundat”, astfel că nu va mai găzdui în acest weekend cursa așteptată de fani, în special de susținătorii echipelor italiene Ferrari și AlphaTauri.

Decizie majoră în Formula 1: cursa din Imola a fost anulată

„În urma discuțiilor dintre Formula 1, președintele FIA și autoritățile competente, inclusiv miniștri, președintele regiunii Emilia Romagna, primarul orașului, președintele Clubului de Automobilism din Italia și sponsorul evenimentului, am decis să nu mergem înainte cu weekendul de cursă din Imola.

Decizia a fost luată pentru că nu este posibilă desfășurarea în siguranță a evenimentului pentru fanii noștri, echipe și personal, și pentru că este lucrul responsabil de făcut având în vedere situația cu care se confruntă orașele și localitățile din regiune.

Nu ar fi corect să punem și mai multă presiune pe autoritățile locale și serviciile de urgență în această perioadă dificilă”, se arată într-un comunicat al F1.

S-a luat în calcul și reprogramarea cursei, însă inițiativa a fost abandonată, din moment ce calendarul nu are nicio fereastră disponibilă.

Scuderia AlphaTauri, echipă cu baza în orașul Faenza, printre cel mai grav afectate de inundanții, a organizat o strângere de fonduri prin care să vină în sprijinul familiilor afectate.

Următoarea cursă a sezonului este programată pe 28 mai, la Monaco.

Mai multe știri din Formula 1: 

Valtteri Bottas, pasiuni dincolo de F1 » Afacerile surprinzătoare în care investește pilotul finlandez

Ultimatum în Formula 1: are 3 curse să impresioneze, altfel va fi dat afară!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează