SPORTURI  »  FORMULA 1  »  SILVERSTONE

FOTO Hamilton a revenit incredibil după ciocnirea cu Verstappen! A 8-a victorie din carieră la Silverstone

Lewis Hamilton a făcut o cursă perfectă pe teren propriu. În ciuda penalizării de 10 secunde, britanicul a încheiat pe primul loc. +11   FOTO
Lewis Hamilton a făcut o cursă perfectă pe teren propriu. În ciuda penalizării de 10 secunde, britanicul a încheiat pe primul loc.

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 iulie 2021 19:14 / Actualizat duminica, 18 iulie 2021 22:12

Marele Premiu al Marii Britanii a început cu un incident major încă din primul tur. Max Verstappen (23 de ani), liderul clasamentului mondial, a fost agățat de Lewis Hamilton (36) și a lovit puternic un parapet. Britanicul a fost penalizat cu 10 secunde, dar a reușit în cele din urmă să se impună.

Lewis Hamilton a făcut o cursă perfectă pe teren propriu. În ciuda penalizării de 10 secunde, britanicul a încheiat pe primul loc. A fost urmat de Charles Leclerc și de Valterri Bottas. Hamilton obține a 8-a victorie din carieră la Silverstone, a 99-a per total, și se apropie de Verstappen în fruntea clasamentului piloților.

185 de puncteare Verstappen, lider în clasamentul piloților. Hamilton ajunge la 177

„Sunt foarte dezamăgit că am ieșit așa din cursă. Să urmăresc cum se sărbătorea victoria din spital a fost lipsit de respect și de fair-play. Dar mergem mai departe. Acum sunt OK. Pedeapsa dată (n.r. 10 secunde pentru Hamilton) nu ne ajută și nici nu e suficientă pentru mișcarea periculoasă făcută de Lewis” 
Max Verstappen

„Nu așa vreau să câștig o cursă, bineînțeles, dar se întâmplă și lucruri din astea. Sper doar că Max e OK. Sper să concurăm împreună mult timp de-acum încolo”
Lewis Hamilton

Hamilton nu renunță: vrea titlul cu numărul 8 în Formula 1

Hamilton s-a apropiat de Verstappen în clasamentul piloților și a transmis că este gata de luptă: „Nu renunțăm niciodată! Vreau să le mulțumesc tuturor fanilor prezenți astăzi. Fără ei nu aș fi reușit nimic. Ce treabă minunată ați făcut, băieți (n.r. către propria echipă). Victoria asta e în cinstea voastră, a echipei, a mașinii. Vă mulțumesc că ați crezut în fine. Mai avem mult de lucru, dar am încredere în voi”. 

Incident între Hamilton și Verstappen la Silverstone

Cursa de la Silverstone a început cu un incident major între Verstappen și Hamilton, primii doi pe grila de start. Nu trecuse nici un minut din cursă, iar olandezul, depășit de Hamilton pe interior, a fost agățat pe roata dreapta spate de englez, care încerca să-și recupereze poziția de lider.

+7 FOTO

Incident major la Silverstone: Hamilton l-a scos în decor pe Verstappen

Verstappen a lovit puternic un parapet și a fost urcat în ambulanță. Liderul clasamentului piloților a ieșit singur din mașină, semn că nu are nicio problemă serioasă. Cursa a fost întreruptă. 

Safety Car-ul a pătruns pe circuit, iar steagul roșu a fost ridicat. Cursa a fost întreruptă aproximativ 15 minute, timp în care mașinile s-au întors pe linia boxelor. 

De ciocnirea dintre primii doi piloți a profitat Charles Leclerc, unul dintre piloții Ferrari, care a preluat prima poziție înainte ca întrecerea să fie întreruptă. 

Hamilton și Verstappen, ciocnire la Silverstone

Hamilton consideră că vina i-a apariținut rivalului său: „Eu aveam prim planul, clar. A cotit spre mine, i-am făcut loc. Mi-am riscat viața. E ok Max?”. I s-a răspuns prin radio că Max e în siguranță. 

Christian Horner, șeful Red Bull, are altă părere: „Toată vina e a lui Hamilton, nu trebuia să se afle în acea poziție. E unul dintre cele mai rapide viraje din lume, nu poți să faci așa ceva, e un gest murdar. A fost un accident uriaș. Era virajul lui Max. Bine că a scăpat viu. Acum face niște investigații, pare în regulă. Sper că Federația va lua măsurile potrivite”.

Citește și alte știri din Formula 1:

Furat pe Wembley » Lando Norris, revelația sezonului în Formula 1, a rămas fără ceasul de 100.000 de dolari

Comentator suspendat după remarci sexiste la adresa Serenei Williams » Ce a spus în direct la TV

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
cj1960i
cj1960i  •  19 Iulie 2021, 07:19
Postat de rocky5 pe 18 Iulie 2021, 21:59

Si dacă iei virajul pe exterior nu te mai aruncă? :))) Hai ca sunteti penibili, specialiștii lui pește!Lăsați automobilismul pentru cei cu permis de conducere!:))) Ai înțeles? :)))

Amuzant!

dexter
dexter  •  19 Iulie 2021, 03:44
Postat de rocky5 pe 18 Iulie 2021, 22:22

Tu spune dacă ai carnet întâi! Lasă virajele cu 300 la oră ca habar n-ai!

Prost mai esti ma...

lagardere_72
lagardere_72  •  19 Iulie 2021, 01:51
Postat de philsci1 pe 18 Iulie 2021, 22:05

Cei de la Sky Sports F1 au aratat in detaliu dupa cursa ce s-a intamplat la momentul colizinuii, se vede clar cum Verstappen vireaza puternic spre dreapta cand vede ca Hamilton are sanse de a trece de el (desi avea destul spatiu pentru viraj), e masi degraba cum spune Toto Wolff e nevoie de doi pentru un astfel de accident. Desi Hamilton a fost agresiv Verstappen nu e deloc usa de biserica, hai sa ne utiam la multele exemple de agresivitate nejustificata ale lui Verstapp din trecut...E ridicol sa ceri descalificarea lui Hamilton, cele 10 secunde sunt deja prea severe...

Cei de la Sky sport sunt englezi și nici în ruptul capului nu ar accepta că Hamilton greșește

Vezi toate comentariile (33)
Comentează