SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP DIN SAO PAULO

Plecat de pe ultimul loc, Lewis Hamilton a încheiat cursa Sprint pe locul 5! Cine a obținut pole-position

Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages
Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 19:19 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 22:12

Descalificat din calificările de vineri, Lewis Hamilton (36 de ani, Mercedes) a plecat de pe ultima poziție în cursa Sprint de la Sao Paulo. Chiar și așa, a trecut linia de finiș al 5-lea. Coechipierul său, Valtteri Bottas (32), a obținut pole-position-ul pentru cursa de duminică, în vreme ce Max Verstappen (24, Red Bull Racing) va pleca de pe locul 2.  

UPDATE ora 22:00 - Valtteri Bottas pleacă din pole-position la Sao Paulo! 

Valtteri Bottas a plecat excelent în cursa Sprint de la Sao Paulo, întinsă pe 100 de kilometri, echivalentul a 24 de tururi. În primul viraj, l-a depășit pe Max Verstappen, având avantajul de a pleca cu pneuri soft. Lider în clasamentul general al piloților, Verstappen a încercat să-și recupereze poziția fruntașă, dar nu a reușit, astfel că va pleca al doilea în cursa de duminică. 

Al treilea în cursa Sprint a trecut linia de finiș Carlos Sainz (Ferrari), care a recuperat două poziții după ce a plecat de pe 5. Iar Lewis Hamilton, care a plecat de pe ultimul loc, fiind descalificat din calificări, a condus agresiv și a recuperat nu mai puțin de 15 locuri! Totuși, el are de ispășit o penalizare de 5 locuri, astfel că va pleca de pe 10 duminică. 

TOP 10 în cursa Sprint de la Sao Paulo:

  1. Valtteri Bottas (Mercedes)
  2. Max Verstappen (Red Bull Racing)
  3. Carlos Sainz (Ferrari)
  4. Sergio Perez (Red Bull Racing)
  5. Lewis Hamilton (Mercedes)
  6. Lando Norris (McLaren)
  7. Charles Leclerc (Ferrari)
  8. Pierre Gasly (AlphaTauri)
  9. Esteban Ocon (Alpine)
  10. Sebastian Vettel (Aston Martin)
    Pentru rezultatele din cursa Sprint, Bottas primește 3 puncte în clasamentul general al piloților, în vreme ce Verstappen obține două, iar Sainz unul. 

Știrea inițială - Formula 1: Lewis Hamilton, descalificat înainte de cursa Sprint din Brazilia!

Cu 1:07.934 în cel mai bun tur din Q3, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în calificările de vineri seara de la Sao Paulo, la 4 zecimi în fața rivalului Max Verstappen (1:08.372). Ca atare, Hamilton ar fi trebuit să plece de pe primul loc în cursa Sprint din această seară (ora 21:30, DigiSport 2, Look Sport 3), doar că acest lucru nu se va întâmpla după ce britanicul a fost descalificat de oficiali

Motivul? O „încălcare tehnică” a regulamentelor, legată de sistemul DRS de pe monopostul său. Imediat după calificări, delegatul tehnic al Federației Internaționale de Automobilism (FIA) a remarcat cum configurația aripei-spate nu de pe Mercedesul lui Hamilton nu a fost conform regulamentului.

„Pozițiile reglabile ale elementului aripii-spate au fost verificate la mașina numărul 44. Cerința privind distanța minimă a fost îndeplinită, dar cea pentru maximul de 85 de milimetri atunci când sistemul DRS este deschis, nu”, a transmis delegatul. 

Hamilton a fost chemat la audieri în această dimineață, iar în urmă cu scurt timp a venit decizia de descalificare, întrucât aceasta este pedeapsa prevăzută de regulament în cazul abaterilor tehnice. Mercedes a transmis că nu va face apel: „Vrem să câștigăm aceste campionate pe circuit!” 

Așadar, Lewis Hamilton va începe cursa Sprint de pe ultima poziție!

Cursa Sprint va decide grila de start pentru cursa de duminică, la care Hamilton va avea oricum de ispășit o pedeapsă de 5 locuri pe grilă după ce a efectuat o nouă schimbare de motor în acest weekend, a 5-a, în condițiile în care regulamentul prevede maximum 4 fără a exista penalizări.

Max Verstappen, amendat cu 50.000 de euro 

Puțin mai devreme, oficialii FIA anunțaseră că liderul clasamentului mondial, olandezul Max Verstappen, a fost amendat cu 50.000 de euro pentru că a încălcat regulile imediat după calificările de vineri. 

Concret, el a atins aripa-spate atât a mașinii sale, cât și a mașinii lui Hamilton, lucru nepermis în condiții de „Parc fermé”, când monoposturile nu pot fi atinse de nimeni fără permisiunea explicită a Federației. Din fericire pentru „Olandezul zburător”, amenda reprezintă singura sa pedeapsă, astfel că el va pleca din pole-position în cursa Sprint din această seară, profitând de descalificarea lui Hamilton!

Înaintea acestui weekend, Max Verstappen este lider în clasamentul general al piloților, cu 312,5 puncte, 19 peste Lewis Hamilton. În calendar rămân 4 curse (Sao Paulo, 14 noiembrie; Qatar, 21 noiembrie; Arabia Saudită, 5 decembrie și Abu Dhabi, 12 decembrie). 

Grila de start pentru cursa Sprint după descalificarea lui Lewis Hamilton 

Plecat de pe ultimul loc, Lewis Hamilton a încheiat cursa Sprint pe locul 5! Cine a obținut pole-position

Sabotat de propria echipă? Înțepături și ironii amare după Marele Premiu al Mexicului: „Până acum nu am vrut să cred asta...”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
dora
dora  •  13 Noiembrie 2021, 22:28

La ce am vazut in seara asta - dominatie Mercedes - nu m-ar mira ca Hamilton sa urce pe podium !

dinu
dinu  •  13 Noiembrie 2021, 22:22
Postat de 1ianuarie pe 13 Noiembrie 2021, 22:14

Nu știu ce bei,ai văzut cursa sprint? Deci Mercedes a câștigat iar Hamilton în 24 de ture a câștigat 15 locuri…știi ce reprezintă asta? Întreabă-l pe Verstapen că a aflat adineauri ce a făcut Lewis și și-a dat ochii peste cap…

in acest moment motorul mercedes a lui hamilton are undeva la 15 cai mai multi decat redbull , iar acesti 15 cai aduc un avantaj de 0.2 pe tur fata de redbull pe acest circuit, ca sa nu mai vb de restul

dinu
dinu  •  13 Noiembrie 2021, 22:16
Postat de 1ianuarie pe 13 Noiembrie 2021, 22:14

Nu știu ce bei,ai văzut cursa sprint? Deci Mercedes a câștigat iar Hamilton în 24 de ture a câștigat 15 locuri…știi ce reprezintă asta? Întreabă-l pe Verstapen că a aflat adineauri ce a făcut Lewis și și-a dat ochii peste cap…

nu stiu ce stii tu despre masinile din F1 dar hamilton are motor nou si e si cel mai puternic din F1 era normal sa urce ...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează